Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Kona N se připomíná vtipnou upoutávkou. Poslechněte si, jak zní

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Vánoční atmosféru využil Hyundai k připomenutí ostrého crossoveru Kona N, jenž se co nevidět stane součástí sportovní „enkové“ rodiny.

Řekli byste, že první zmínka o modelu Hyundai Kona N se objevila již před třemi lety? Za tu dobu se toho odehrálo opravdu hodně – i30 N si stihla vybudovat pověst velice zdařilého hot-hatche za relativně dostupný peníz a sportovní rodina korejské automobilky se dále rozrostla o menší i20 N. No a teď se konečně čeká na další přírůstek v podobě naštvaného crossoveru.

Vánoční upoutávka z instagramového účtu automobilky nezmiňuje žádný konkrétní model. Když ale vezmeme v potaz, že Kona N je dalším očekávaným vozem „enkové“ řady a připočteme k tomu vzkaz o tom, že se do města blíží nové N, vlastně máme docela jasno. Upoutávka se tvůrcům opravdu povedla, má vtipný závěr a hlavně si můžete poslechnout, jak sportovní novinka zní.

O technických podrobnostech zatím Hyundai neinformuje, ale předpokládá se, že si vypůjčí dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec od modelu i30 N. To by znamenalo dvě výkonnostní varianty – 184 kW (250 k) pro standardní verzi a 206 kW (280 k) pro variantu Performance. Na výběr dá vůz mezi šestistupňovou manuální a osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Tajemstvím zůstává rovněž oficiální datum premiéry. Protože se ale Hyundai konečně pustil do oficiálních upoutávek, představení nasupeného crossoveru by se mělo odehrát co nevidět.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - JirkaV8
4. 1. 2021 22:32
Re: Elantra N
Kdyby Vás též užilo na normální auta. A ne nějaké plechovky Kim ir Sena :-[]
Avatar - iudex
29. 12. 2020 15:46
Elantra N
Tak ešte to môže byť aj Elantra N: https://www.caranddriver.com/…yundai/elantra-n
Ale tá bude len pre zámorské trhy (rovnako ako je len tam Veloster N).