Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Santa Cruz sesadil z trůnu Corvette, jde o nejrychleji prodávané auto v USA

Ondřej Mára
Diskuze (19)

Zdá se, že kompaktní pick-up s nevšedním vzhledem byl trefou do černého. Na showroomech se totiž ani neohřeje.

Rozhodnutí automobilky Hyundai vyrábět pick-up Santa Cruz, který je spíš stylovou záležitostí než univerzálním pracantem, mohlo být na první pohled odvážným krokem. S odstupem několika měsíců od vstupu na americký trh se však ukazuje, že šlo o moudré rozhodnutí.

Stylový Hyundai Santa Cruz si totiž nejprve odnesl řadu pozitivních hodnocení z různých testů našich zámořských kolegů, nyní však přichází i nevšední důkaz, že je velmi populární také mezi zákazníky. Na showroomech se totiž ani neohřeje.

To dokazuje nový průzkum analytické společnosti iSeeCars, který sleduje průměrný počet dnů nového automobilu na showroomu před prodejem. Během srpna byl obecný průměr 26 dnů, Hyundai Santa Cruz se ovšem v průměru prodával již po rovných 8 dnech.

Kompaktní pick-up tak z trůnu srazil sporťák Chevrolet Corvette, který se v srpnu ohřál na showroomech v průměru 8,3 dne -  do té doby ale držel prvenství několik měsíců v řadě. Na třetím místě skončil Mercedes-Benz GLS (8,7 dne), čtvrté Subaru Crosstrek (9 dnů) a pátá Toyota RAV4 (9,5 dne).

Video se připravuje ...

S průměrnou cenou 34.485 dolarů je přitom Hyundai Santa Cruz navíc nejlevnějším vozem z první trojice nejrychleji prodávaných automobilů v USA. Průměrná cena ze všech nových automobilů v USA je pak podle iSeeCars 40.180 dolarů.

Připomeňme, že Hyundai Santa Cruz je kompaktním čtyřdveřovým pick-upem, odvozeným od Tucsonu, se samonosnou karoserií a relativně dostupnou základní cenovkou, který automobilka propaguje jako vůz pro lidi s aktivním životním stylem. Jeho korba sice nepatří mezi největší, přesto nabízí slušnou variabilitu a díky integrovanému krytu může být využita jako kufr. Navíc vůz utáhne přes 2,25 tuny.

Ondřej Mára
Diskuze (19)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
16. 9. 2021 15:48
Re: To dělají jen nižší daně
Dík. :yes:
Avatar - curwasportiva
16. 9. 2021 15:24
Re: To dělají jen nižší daně
Heavy Duty pickupy: 2500/ F-250a vys, nepodlehaji emisnim normam ani nemusi udavat normovanou spotrebu.
Avatar - Barrichello
16. 9. 2021 11:45
Na velké pikapy to stále nemá
Ford řady F, Silverado, Sierra a RAM jasně vedou a ještě dlouho budou :-)
Avatar - Barrichello
16. 9. 2021 11:44
Re: To dělají jen nižší daně
pikapy jsou v usa v jiné kategorii než osobáky, co se týče spotřeby a emisí
Avatar - Ozzman
16. 9. 2021 11:17
Re: Tento raketový predaj len potvrdzuje...
:-[] Tak Tipo s tímhle motorem prý dává ORS TDI... psal jednou Arese... tak proč ne :D