Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai Terracan 2005: výkonnější turbodiesel na českém trhu

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Hyundai nyní nejen u nás slaví úspěchy s nejnovějším SUV Tucson, ale v nabídce figuruje i klasický off-road Terracan. V lednu se dostává na náš trh jeho modernizované provedení s výkonnějším vznětovým motorem.

Hyundai nyní nejen u nás slaví úspěchy s nejnovějším SUV Tucson, ale v nabídce figuruje i klasický off-road Terracan. V lednu se dostává na náš trh jeho modernizované provedení s výkonnějším vznětovým motorem.

Robustní vůz, který se s jistotou pohybuje po asfaltových silnicích a lehce zvládá terénní nástrahy, si mnozí oblíbili i pro jeho vysokou míru reprezentativnosti. Klasické uspořádání (vpředu lichoběžníková náprava, vzadu tuhá), terénního vozu s rámovou konstrukcí již přestává být populární i mezi terénními specialisty, ale Hyundai jako globální hráč na automobilovém trhu se Terracanu nehodlá předčasně zbavovat.

U modelového provedení 2005 dochází k vylepšení technických parametrů turbodieselu 2,9 CRDi, jehož dosavadní výkon 110 kW se zvyšuje na 120 kW při 3800 otáčkách za minutu. Nejvyšší točivý moment má maximum 345 Nm dosahované v širokém pásmu od 1750 do 3000 ot./min, kombinovaná spotřeba základní verze činí 8,7 l/100km.

U nového Terracanu se zvětšením brzdových kotoučů na 303 mm zvyšuje také účinnost brzd a byť nepatrně, se u něj mění i vnější rozměry do délky (4700 mm) a výšky (1840 mm).U verze Terracan 2,9 CRDi ELEGANCE je jako novinka trvalý pohon 4x4 s aktivním přenosem točivého momentu. Model je dodáván standardně s manuální převodovkou, za příplatek je možná i čtyřstupňová automatická převodovka.

S novým modelovým rokem se rozšiřuje nabídka barev, změny doznal také interiér, kde najdeme bíle podbarvené ukazatele na přístrojové desce, výškově nastavitelnou loketní opětku vpředu, dvanáctivoltová zásuvka s držákem nápojů v zadní části středové konzoly či praktičtější uspořádání schránky v loketní opěrce, která má dvojité dno.

Hyundai Terracan se na českém trhu prodává za ceny začínající od 899.900 Kč včetně DPH. U Terracanu je rovněž možnost úpravy pro kategorii N1, tedy možnost odpočtu DPH. Cena této upravené verze je nabízena v cenách od od 775.208 Kč bez DPH, avšak zahrnuje již přepážku a její montáž.

Model Terracan 2,9 CRDi je v nabídce ve verzi DYNAMIC 4x4 (s pětistupňovou manuální převodovkou) a ELEGANCE 4x4 (s pětistupňovou manuální převodovkou nebo 4 stupňovou automaticku převodovkou). Rovněž je k dispozici verze Terracan SPORT 4x4 s motorem 3,5 V6 a čtyřstupňovou automatickou převodovkou. (podrobný ceník naleznete na stránkách dovozce). Stejně jako u ostatních vozů Hyundai je i u Terracanu poskytována záruka 3 roky a to bez omezení počtu ujetých kilometrů.

Ondřej Láník
Diskuze (0)