Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai ve Frankfurtu: i20 Active, bezpečnější Santa Fe a luxusní kupé

Jan Mička
Diskuze (13)
Největší novinkou je oplastovaná verze městského hatchbacku i20. Prodávat se začne od ledna příštího roku.

Čím dál více automobilek se vydává cestou malých crossoverů, které nejsou primárně určeny do terénu. Nejnovějším počinem na českém trhu je Mazda CX-3 využívající technický základ modelu 2, na první pohled to ale nemusí být zcela patrné. Zpátky se nedrží ani Hyundai s modelem i20 Active představeným už na konci března v Indii.

Tehdy ještě byly zprávy o uvedení i20 Active na evropský trh nejasné, nejnovější informace však hovoří o lednu příštího roku. Jak je patrné z fotografií, nejde o nic jiného, než lehce zvýšenou (o 20 milimetrů) i20 s vnějšími ochrannými plasty, pohon všech kol proto rozhodně nečekejme. U všech verzí modelu se objeví zcela nový tříválec 1.0 T-GDI o výkonu 74 a 88 kW.

Své místo na frankfurtské výstavní ploše bude mít i modernizovaná verze třetí generace SUV Santa Fe. Vůz se prodává teprve od roku 2013, vedle lehce pozměněného vnějšího designu a použití nových materiálů se proto bavíme hlavně o aktivních bezpečnostních systémech. Stávající nabídku doplní například autonomní nouzového brzdění, aktivní tempomat, detekce vozidel ve slepém úhlu nebo automatické přepínání dálkových světel.

Zajímavostí bude přítomnost luxusního konceptu Vision G, který má za úkol nastínit další vývoj značky v oblasti designu a technologií. Představil se už letos v Pebble Beach a pod kapotou má pětilitrový osmiválec Tau o výkonu 313 kW. Tento vůz se zřejmě nikdy nebude vyrábět, pokud by k tomu ale přesto došlo, vezme si na mušku například Mercedes-Benz S Coupé a BMW řady 6.

Poslední novinka se týká modelu i40. Dostal totiž nový multimediální systém na bázi Androidu, který značka už dříve představila v americké Sonatě. Obrazy chytrých telefonů vybavených stejným operačním systémem lze zrcadlit přímo na obrazovku automobilu. Pro řidiče vozů Hyundai se má jednat o nový způsob, kterak zůstat ve spojení i během řízení.

Jan Mička
Diskuze (13)
Avatar - Ada je zase tady
4. 9. 2015 08:01
Re: Active
Když si to půjdeš koupit, jistě není problém se s prodejcem domluvit, že ty galusky vymění za normální kola.
Avatar - Ada je zase tady
4. 9. 2015 07:59
Re: dalsi pan na holenie
ty máš horečku
Avatar - pumpkin
3. 9. 2015 14:10
Re: Active
Aký má potom zmysel robiť z hatchbackov pseudo crossovery, keď tam chceš len minimum oplastovania? To je potom fakt čistá zbytočnosť. Keď už si za niečo také priplatiť, nech mi to aspoň ochráni dvere a nárazníky v meste.
Avatar - Emel
3. 9. 2015 13:56
Re: Active
Jo, vypadá dobře. Na první pohled... typicky pro podobné modely obouvá nízkoprofilové gumy, což je trošku ideově pochybené... ale jinak je to decentní. Jinak mě taky zaujaly pro hb netypické ližiny.
Avatar - Ozzman
3. 9. 2015 13:15
Re: dalsi pan na holenie
Tak se běž do té i20 podívat... budeš v šoku jaká je to paráda, hlavně v nějaké standartní výbavě a né top render na prezentaci a rád přeběhneš vedle do salonu třeba k tvému oblíbenému Renaultu >:D