Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Hyundai Vision G Coupe: Korejský luxus

Ondřej Chamilla
Diskuze (8)
Ještě dříve, než má mít koncept Hyundai Vision G Coupe světovou premiéru v Pebble Beach, byly zveřejněny fotografie vozu. Jedná se o luxusní kupé s motorem V8.

Celý název tohoto vozu zní Hyundai HCD-16 Vision G Coupe Concept a jedná se o velký dvoudveřový automobil s osmiválcem, který by v případě sériové výroby mohl konkurovat třeba Mercedes-Benzu S Coupe. Že je to troufalý cíl? Ano, jenže podívejte se detailněji na tento koncept a pochopíte, že Korejci to myslí vážně.

Automobil má mít světovou premiéru na výstavě v Pebble Beach, kde hrají hlavní roli luxusní a sportovní stroje. Výrazný vůz má širokou čelní masku, elegantní tvary, karoserii bez B sloupku a neobvykle stylizovanou záď. Opravdu zajímavě to vypadá uvnitř automobilu, kde nechybějí ty nejlepší materiály - dřevo, kůže či hliník. Tohle je opravdu luxusní vnitřek automobilu a velmi se nám líbí. Dostatek prostoru tam najdou čtyři cestující.

O jízdních parametrech vozu toho mnoho nevíme, Hyundai však potvrdil, že pod kapotou se nachází atmosférický osmiválec Tau o objemu 5 litrů, který dává 313 kW a točivý moment 518 N.m. To zní jako velmi důstojný pohon. Název HCD-16 značí, že se jedná o šestnáctý koncept studia Hyundai California Design.

Ondřej Chamilla
Diskuze (8)
13. 8. 2015 07:22
Video
Doplním odkaz na video (statické) s upovídanou kočkou ;-)
[odkaz]
Avatar - PepaJ
12. 8. 2015 22:39
hmmm..
velmi povedena kombinace..jiz drive znameho od jinych znacek..ale celek funguje a je tu i citelny smer nastaveny equues a genesis...za me palec :yes: :yes: :yes:
12. 8. 2015 21:19
Re: Bez námitek:)
Spíš to vypadá, že se ti nezdá celé Hjondééééééééééé :-!
12. 8. 2015 14:51
Re: Bez námitek:)
Ta maska výrazně seseknutá směrem dolu se mi nezdá. Ani u Peugeotu, ani u Hyundai. Víko kufru je zvláštně členité a přes jeho členitost takhle na obrázku působí mohutně. Profil se mi moc nepozdává, střecha s klesáním otálí a vypadá spíš jak ze sedanu. Viz [odkaz] Kola vypadají tak na 22", ne-li více, utopené kotouče jsou úsměvné.
12. 8. 2015 14:31
Re: Bez námitek:)
ja s jednou: logo genesisbentleyaston.