Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

IAA živě: Ford Kuga vypadá jako zvýšený Focus. Jak si polepšil interiér?

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

Stánek modrého oválu na frankfurtském výstavišti se nese v duchu elektrifikace. Chybět nesmí ani Ford Kuga, jenž se nabídne se třemi různými hybridními pohony.

Na jaře letošního roku jsme vás oficiálně seznámili s novým Fordem Kuga, jenž přijíždí coby mild-hybrid, hybrid a plug-in hybrid. Jde o jednu z prvních vlaštovek americké automobilky v době novodobé elektrifikace, která vyvrcholí příjezdem elektrického crossoveru inspirovaného ikonickým Mustangem.

Teď ale zůstaňme u Kugy, která se ve Frankfurtu představuje s plug-in hybridem pod kapotou a ve výbavou našlapané variantě. Auto je to na první pohled věru pěkné, ale nemůžu se zbavit dojmu, že ve srovnání s předchůdcem přišlo o jistou osobitost. Vůz se z největší části tváří jako zvýšený Focus, některými prvky připomíná Mazdu, jinými zase Porsche.

Co fanoušky modrého oválu určitě potěší, je vnitřní prostor. Když se s výškou 176 cm posadím sám za sebe, stále mi zůstává ještě velká rezerva před koleny i nad hlavou. Interiér navíc dostává líbivé a kvalitní materiály včetně měkčeného obložení. Zpracování pracoviště řidiče působí moderněji, nechybí digitální přístrojový štít a tradiční prvky na středové konzole, které jsou doplněny líbivým dekorem. Tohle se Fordu povedlo a ve srovnání s kritizovanou verzí předchůdce je to určitě velký posun vpřed.

Uvnitř Kugy nechybí ani plno dalších vychytávek. Vůbec poprvé můžete mít vzadu vyhřívané sedačky, druhá lavice je navíc posuvná, což dokáže zvýšit objem zavazadelníku o 67 litrů. Jeho absolutní hodnotu ale Ford zatím neprozradil, stejně jako to, o kolik centimetrů se lavice vlastně může posouvat.

Nová generace Fordu Kuga dorazí na trh ještě letos, sofistikovanější hybridní varianty máme očekávat v první polovině roku 2020.

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - Ozzman
12. 9. 2019 09:28
Trhat ruce !!!
Všem idiotům z Fordu, kteří vyvíjejí multifunkční volant!!!

Nikde u žádné automobilky jsem nezažil, že by se během dvou generací totálně zpřeházela tlačítka na volantu. Nejen, že to udělají v rámci nové generace auta, ale i ve stejných generacích jiných modelů, tak dokonce i při faceliftech !!!

MK4 je jiné, než MK5, MK5 fl je jiné, než MK5 před fl !!! A to mají stejný volant a stejná tlačítka, jen jsou jinak uspořádaná !

Kuga II před fl je jiná, než stejně stará Mondea (než všechny), po faceliftu je zase jiná ! Proboha !!!
Avatar - Loptos
11. 9. 2019 18:51
Re: Ford Fuga
Otazne tiez je, kto aky posed zvoli. Mam 183cm a nikdy som nemal v ziadnom aute si sadnut za seba. (ale je mozne ze statisticky to vela vozidiel nebolo)
Avatar - iudex
11. 9. 2019 17:30
Re: Ford Fuga
Ako píšeš, priemer je tých 181 cm, ale platí, že mladšia generácia je vyššia a ten priemer sa bude (vymieraním nižších starších) postupne zvyšovať. Teda aj tu záleží, aká je cieľová skupina auta. Ak je to auto zacielené na mladých, tak je vhodné to posudzovať prísnejšími priestorovými požiadavkami.
Avatar - woody-alien
11. 9. 2019 16:57
Re: Ford Fuga
Průměrný český muž měří 181 cm, a to nás řadí do Top 10 na světě. Čili redaktor vysoký 176 cm je sice podprůměr, ale průměru se blíží rozhodně více než 190, natož 195 cm. ;-)
Avatar - zaplosak
11. 9. 2019 14:56
Re: Ford Fuga
jo, v košíkové ale většina chlapů není... :-)