Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indian Motorcycle a novinky pro modelový rok 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Znovuzrozená značka Indian Motorcycle si pro nový modelový rok připravila lehké zásahy do výbavy i techniky několika modelů a pohrála si i s nabídkou barev.

Indian Motorcycle je v současnosti značkou, patřící od roku 2011 pod křídla Polaris Industries, produkující mimo jiné i motocykly značky Victory a tříkolky Slingshot. Výrobu zcela nově vyvinutých motocyklů Indian tento koncern spustil v roce 2013 a od té doby jejich nabídku neustále rozšiřuje.

V rámci úprav svých strojů pro modelový rok 2017 se Indian Motorcycle zaměřil především na své nejmenší modely Scout Sixty a Scout, z nichž první jmenovaný je vybaven kapalinou chlazeným vidlicovým dvouválcem o objemu 999 cm3, zatímco motor druhého má objem 1130 cm3.

V případě vstupní brány do světa Indian Motorcycle v podobě modelu Scout Sixty došlo na úpravu, která potěší především mladé zájemce z Evropy. K dispozici totiž bude i se sníženým výkonem, aby jej mohli sedlat i jezdci s řidičským průkazem skupiny A2, podle nějž mohou řídit jen motocykly s výkonem motoru nejvýše 35 kW a poměrem výkonu k hmotnosti nejvýše 0,2 kW/kg.

Modely Scout Sixty a Scout pak pro modelový rok 2017 dostanou nově nastavené odpružení zadního kola, přepracovanou kabeláž elektroinstalace, upravené výfukové potrubí, které má poskytovat více prostoru pro nohy a nový zámek řízení, která umožnit větší natočení přední vidlice do stran.

Poslední novinka která se týká modelu Scout je úprava nabízených barevných provedení. Poprvé bude tento Indian vedle jednobarevných verzí k dispozici i ve dvoubarevných. Pro začátek budou v nabídce dvě a to kombinace modré s bílou nebo černé s červenou. V obou případech je na nádrži velké zlaté logo značky v podobě hlavy indiánského náčelníka, zatímco u jednobarevných provedení je zde jen nápis Indian Scout.

V případě řady Chief se vzduchem chlazeným vidlicovým dvouválcem Thunder Stroke 111 o objemu 1811 cm3 došlo prakticky u všech modelů od Classic přes Vintage a Springifield až po cestovní Chieftain a Roadmaster k úpravám v nabídce barev.

Cestovní modely Chieftain a Roadmaster s jejich velkými předními kapotami pak mají pro modelový rok 2017 mezi dvojicí analogových přístrojů usazen nový dotykový displej multimediálního systému Ride Command.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)