Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indická Jawa zvažuje motorku na elektřinu. Vypadat by mohla takhle

Jan Zajíc
Diskuze (5)

V červenci se objevily zprávy, že indická Jawa chystá novou motorku. A že by měla jezdit na elektřinu. Jak by mohla vypadat?

Indický zpravodajský web Financial Express s odvoláním na zdroj blízký vývoji projektu v červenci také napsal, že novinka využije rám z modelu Jawa forty two (42) a bude vypadat podobně jako současné jawy. Elektromotorka by si tak měla zachovat klasický vzhled.

A právě této informace se chytil grafik Sreejith Krishnan, který stvořil svou (a tedy neoficiální) vizi, jak by elektrická Jawa mohla vypadat. Výsledek je rozhodně zajímavý.

Krishnan totiž pozoruhodným způsobem zkombinoval retro s modernou. Jeho motorka vypadá z velké části klasicky a je jasně identifikovatelná jako Jawa.

Místo motoru je tu však velká baterie, zabalená v jakémsi moderně vyhlížejícím pouzdře. Dobíjet by se měla konektorem ve falešné palivové nádrži. Elektromotor našel místo v náboji zadního kola.

Podle dřívějších zpráv by řešení elektrického pohonného ústrojí měl dodat nezávislý dodavatel. Jawa má ale za úkol najít způsob, jak zajistit, aby se elektromotocykl choval podobně jako klasická mašina se spalovacím motorem. Elektromotor má například místo lineárního zátahu nabídnout pozvolné zrychlení s citelnou špičkou - tedy závislé na otáčkách, podobně jako u tradičního motocyklu.

Zajímavě vypadá dojezd, mluví se o 200 až 250 km na jedno nabití. Uvidíme.

Otazníky se ale vznášejí i kolem termínu uvedení na trh. Podle indických médií se tak pravděpodobně nestane před rokem 2021. Financial Express odhaduje rok 2023.

Foto: ElectricVehicleWeb.in

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
13. 8. 2020 14:49
Re: sеznamоvací místo
Ty to wodřeš parde.
13. 8. 2020 13:38
Re: sеznamоvací místo
Jako dobré, můj partner bude mít sex. Ale co já?
13. 8. 2020 07:21
Hmm
Vypadá to jako kejvačka s powerpackem chyceným pomocí nějakého gumicuku. Jinak nejsem expert na indický trh, ale nemyslím, že by tam šly elektrovehikly s cenou půl miliónu a výš nějak extra na odbyt.