Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indická Škoda Rapid: Výroba zahájena

Aleš Jungmann
Diskuze (77)
Zapomeňte na Laurettu, nová Indická Škoda se jmenuje Rapid. A dnes se začala vyrábět.

Nová indická Škodovka se sice jmenuje Rapid, nepleťme si jí však s evropským modelem A-Entry. Ten totiž má podle kuloárních informací nést stejné jméno, jak to však nakonec celé bude se však dozvíme až s postupem času. Co však víme jistě je to, že výroba modelu schopného pojmout pět pasažérů probíhá v závodě Chakan u města Pune.

Indický Rapid je sourozencem Volkswagenu Vento (místní název pro Polo sedan). Technika VW Vento je zjednodušenou verzí současného Pola. Od něj se liší mimo jiné o 82 mm delším rozvorem, v případě Škody neočekáváme v tomto směru odchylky, a také přední částí převzatou z modelu Fabia. Nabízené motory budou mít objem 1,6 litru a výkon 77 kW. Benzinový i dieselový agregát dostane pětistupňovou manuální převodovku, automatická převodovka bude nabízena za příplatek.

Škoda dodává, že nový Rapid je prvním vozem navrženým přesně podle nároků a potřeb indických zákazníků. Šéf Škody prof. Winfried Vahland při slavnostním zahájení výroby zaměstanancům mimo jiné řekl: “Škoda Rapid je opravdovým odrazem našeho motta „Simply Clever“. Vaše práce, dámy a pánové, přispěje k blížícímu se úspěchu nové Škody na indickém trhu. Naším cílem je vyrábět vozy nejvyšší kvality. Vaše zručnost a know-how tomu budou prostředkem.“ Profesor Vahland také dodal, že do autosalonů by se nová Škoda měla dostat již na konci tohoto měsíce.

Konkurenty nové Škody bude například Hyundai Accent, Honda City, Fiat Linea, Ford Fiesta sedan nebo Maruti Suzuki SX4. Cena nové Škody by měla být těsně pod cenou VW Venta, těsně pod hranicí 700 tisíc rupií (260 tisíc Kč). Nejlépe vybavené verze mají stát v přepočtu kolem 330 tisíc Kč. Cílem škody je v následujících sedmi letech zdvojnásobit prodeje značky Škoda v Indii.


skoda rapid novemodely levnaauta nizsistredni skoda rapid novemodely levnaauta nizsistredni

Aleš Jungmann
Diskuze (77)
10. 10. 2011 10:45
fotky
[odkaz]
9. 10. 2011 12:33
Re: VIDEO
Najkrajší je tam ten nápis EXCLUSIVE skoro cez pol obrazovky. To asi, aby sme nevideli naraz priveľa...
9. 10. 2011 12:32
Re: ina foto
Tá fotka má cenu výpovede na hodinu....
9. 10. 2011 08:46
VIDEO
tady je video se skodou rapid, zacina to zhruba 13:45
[odkaz]
8. 10. 2011 16:36
CITIGO a LOGO
Zdravím. Vím, že je to trochu OT... Ale nevím už kde se zeptat, protože předpokládám, že starší diskuse se už moc nečtou.
Nevíte prosím někdo jak to bude s novou citigo a novým logem? Na renderech je všude nové logo na autě, na špionážních fotkách z minulého týdne z boleslavy je už s logem starým. A myslím, že jsem někde četl, že tam asi nové logo nebude kvůli nárazovým testům, kde se na volantu ( prováděných se starým logem) po nich už nesmí nic měnit. Nevíte někdo víc?