Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti má nového ředitele pro design

Jan Mička
Diskuze (0)
Společnost Infiniti jmenovala Simona Coxe (53) ředitelem pro design. Působit bude v novém designérském studiu v Londýně.

Coxovým nadřízeným bude Alfonso Albaisa, výkonný ředitel společnosti Infiniti pro design. „Simon přinese do našeho londýnského týmu designérů obrovskou dávku nadšení a zkušeností. Jeho příchod nám pomůže při dalším vývoji jedinečného designového jazyka,“ uvedl Albaisa.

Cox má za sebou přes 30 let zkušeností v automobilovém průmyslu. Během této doby se aktivně podílel na designu řady špičkových koncepčních i sériově vyráběných vozů. Jeho nadřízeným bude Alfonso Albaisa, výkonný ředitel společnosti Infiniti pro design.

Cox absolvoval studium výtvarného umění, designu šperků, výrobků a automobilů na Royal College of Art v Londýně. V roce 1977 se po návštěvě autosalonu v Ženevě rozhodl spojit tvůrčí vzdělání se svou vášní pro sportovní vozy. Před nástupem do společnosti Infiniti pracoval jako automobilový designér pro značky Peugeot, Ford Motor Company, Lotus Engineering, Isuzu Motors a General Motors.

Infiniti

Jan Mička
Diskuze (0)