Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Q50 Eau Rouge pro Detroit na nových fotkách

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Prémiová japonská značka prakticky odhalila podobu konceptu ostrého sedanu Q50 Eau Rouge připraveného pro letošní detroitský autosalon.

První snímek s přídí Infiniti Q50 Eau Rouge byl zveřejněn začátkem prosince a nyní jsou zde nové fotografie, díky nimž zůstává tajemstvím prakticky jen vzhled zadních partií a interiéru.

Infiniti na letošním autosalonu v Detroitu hodlá opět důrazně připomenout své spojenectví se čtyřnásobnými mistry světa Formule 1 v podobě týmu, jehož oficiální označení je nyní Infiniti Red Bull Racing.

Nejnovějším spojovacím článkem je koncept Eau Rouge na základech sériového sedanu Infiniti Q50, jehož jméno odkazuje na známou zatáčku belgického závodního okruhu Spa-Francorchamps.

Koncept představující vizi vysokovýkonného sedanu značky Infiniti sice vychází z modelu Q50, ale podle materiálů automobilky byly všechny hlavní komponenty karoserie nově navrženy s ohledem na co nejlepší aerodynamické vlastnosti vozu a k jejich výrobě byly použity kompozitní materiály.

Ve srovnání se sériový Q50 je Eau Rouge nižší a širší. Původní linie byly zachovány prakticky jen u střechy a dveří. Nejviditelnější změny se odehrály v oblasti předního i zadního nárazníku a nástavců prahů, ale přepracovány jsou i blatníky a přední i zadní kapota. Sportovní sedan stojí na 21-palcových kolech a jeho výfukový systém disponuje dvojitými koncovkami.

K technice konceptu Q50 Eau Rouge se Infiniti prozatím nevyjadřuje a uvádí, že bližší informace k sedanu spojujícímu svět silničních vozů s motosportem budou zveřejněny během tiskové konference na autosalonu v Detroitu naplánované na 13. ledna.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
4. 1. 2014 20:36
Re: Design
nejenom vypadá,ale ono je nádherný
Avatar - Choochoo
3. 1. 2014 23:00
Design
Vypada nadherne :yes: