Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Inovované BMW 5: technické novinky také v interiéru

Kamil Kýr
Diskuze (13)
Nebyl to pouze exteriér, který u faceliftovaného BMW řady 5 prošel změnou. Konstruktéři se pozastavili také nad některými detaily v interiéru a navrhli netradiční řešení.

Kdykoli požadovali designéři dvoubarevný interiér, bylo potřeba poskládat jednotlivé sestavy z několika různých dílů různých barev. To s sebou přineslo vyšší hmotnost, náročnější upínání dílů a riziko kvalitativních nedostatků při montáži nebo později v provozu.

Inženýři BMW a Johnson Controls nyní vyvinuli speciální dvoubarevný dveřní panel z jednoho kusu materiálu. Při vývoji totiž nechtěli dopustit, aby komplexnost, cena ani hmotnost, byly v rozporu s estetikou.

Zkonstruovat luxusní dvoubarevný dveřní panel z jednoho kusu není rozhodně jednoduché, ale ještě obtížnější bude jeho výroba. Ve spoji dvou rozdílných různě barevných filmů může při výrobě docházet k nežádoucímu napínání a pohybu, proto je proces plně automatizován, kontrolován citlivými optickými snímači a regulován v reálném čase.

Dvoubarevné díly budou dodávány firmou Johnson Controls nejen pro německé vozy, ale také pro BMW řady 5, vyráběné v Číně.

Kamil Kýr
Diskuze (13)
Avatar - Ricardo
13. 5. 2007 20:15
Ty dveře
Vypadají hrozně. Jen to podporuje moji domněnku, že interiér 5er je jeden velký přehmat 8-s
Avatar - Ricardo
13. 5. 2007 20:13
Re: lol
Ale ne, to se jenom "případ Yeti" nezapomněl podepsat ;-)
Avatar - Schapp
13. 5. 2007 14:14
Hmm
Vskutku dulezita informace.. ;-\
Avatar - da_b0mb
13. 5. 2007 09:51
Teda
ta vnitrni klika vypada hrozne...pusobi dost vratkym dojmem a okolo je mraky prazdnyho mista
Avatar - Pekelná Micinka
13. 5. 2007 01:31
A zítra...
... tu bude Citroen C-crosser ;-)