Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Italové nabízejí retro body kit pro Alfu Romeo Giulia. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (12)

V italském Turíně sídlící společnost ErreErre Fuoriserie vyvinula zajímavý body kit pro Alfu Romeo Giulia Quadrifoglio.

Ostrému sedanu má dodat retro vzhled, inspirovaný původní Giulií z 60. let. Změna designu je přitom opravdu velice výrazná, originální vůz zřejmě poznáte jen podle linií okolo oken.

Auto se jinak chlubí novou přídí se dvěma páry kulatých světlometů, má jinou kapotu, nové blatníky, neobvyklý dvojitý střešní spoiler či nové nástavce prahů. Významnou přeměnou prošly zadní partie, kde zaujmou nejen nové světlomety, ale také úplně nové pojetí víka kufru s novým spoilerem. Odlišný je opět i nárazník.

Úpravce dále změnil umístění koncovek výfuku, ty nejsou po stranách, ale dva "laufy" vykukují z prostředka masivního difuzoru. A nechybí retro hliníková kola.

Jestli italská firma sahala na techniku, bohužel nevíme. Standardní Giulii Quadrifoglio každopádně pohání dvěma turbodmychadly přeplňovaný šestiválec o objemu 2,9 litru, který poskytuje maximální výkon 375 kW a nejvyšší točivý moment 600 Nm.

Známá zatím není ani cena tohoto neobvyklého body kitu, stejně tak netušíme, jakým způsobem vlastně bude případná přeměna pro zájemce probíhat - tedy jestli výrobce jen pošle díly, nebo bude nabízet hotová auta po kompletní vyměně všech částí retro sady.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Doporučujeme

14. 7. 2022 06:13
Re: vypadá to hrozně...
Jj, použil bych slovo z 90tých let - tuzing :-[] :no:
Avatar - del42sa
13. 7. 2022 16:48
Alfa
paráda, přesně tohle a nějaký slabý třívalec je to co chybělo Alfě, aby se konečně začala prodávat ve velkém ;-) :D
Avatar - wakantanka
13. 7. 2022 14:32
Re: vypadá to hrozně...
presne, ani ryba ani rak
13. 7. 2022 12:58
Toto nemohlo dopadnout dobře...
...a taky nedopadlo! Vzhledem k propastnému rozdílu mezi z dnešního hlediska maličkou a velmi hranatou starou Giuliií a její velikou a superzakulacenou moderní jmenovkyní to prostě byla předem prohraná mise a zbytečně vynaložený čas a peníze... :-( :no:
13. 7. 2022 11:02
Re: Zmysel???
... jen pro tvé info, Giulia Veloce 4x4 je oproti klasické variantě RWD o pár pěkných mm zvednutá, takže je to opravdu velmi universální auto pohodlné i na horších cestách. No a samozřejmě pak existuje i Stelvio pro ty, co fakt chtějí SUV.

Kombík být měl, nástupce Giulie vidím mimořádně bledě.... :'-(