Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Italská firma chystá návrat Lancie 037. Bude i jako čtyřkolka

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lancia 037 je jako poslední auto s pohonem zadních kol, které zvítězilo ve světovém mistrovství světa v rallye, legendou. Jedna italská firma chystá její návrat.

Ta společnost se jmenuje Kimera Automobili a normálně se věnuje zejména renovacím a opravám klasických italských sportovních aut, kromě 037 například Lancií Stratos nebo Delta. 

Návrat 037 však bude představovat úplně nové auto, tedy spíš moderní interpretaci slavné závodní Lancie, která samozřejmě existovala také v civilní verzi.

Vůz ponese označení Kimera EVO37 a výrobci s ní údajně pomohou lidé, kteří byli u vývoje originální 037. Je mezi nimi i Claudio Lombardi, inženýr, který pro původní speciál postavil motor - turbodmychadlem a kompresorem přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec.

Kimera EVO37 dostane podobně řešený pohon, jeho výkon ale podle italské firmy nabídne výkon okolo 550 koní. A zákazníci také budou moci volit mezi klasickou manuální převodovkou nebo převodovkou se sekvenčním řazením. Hmotnost se má pohybovat okolo 950 kilogramů.

Zajímavé informace mají Italové k poháněné nápravě. Nejprve je v plánu 37 zadokolek, tedy verzí, které ctí charakter Lancie 037. Jenže poté výrobce postaví ještě 10 čtyřkolek s pohonem všech kol Integrale. Cena začíná na 12,8 milionu korun.

Zatím ale nevíme, jak přesně bude moderní interpretace Lancie 037 vypadat. Ke kompletnímu odhalení dojde až 22. května.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme