Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco Bus Crealis získalo ocenění Sustainable Bus of the Year 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Značka Iveco Bus podruhé za sebou získala ocenění Sustainable Bus of the Year, tentokrát s novým trolejbusem Crealis.

Po loňském úspěchu, kdy značka Iveco Bus získala ocenění Sustainable Bus of the Year 2018 se svým autobusem Crossway LE NP, si ponechává tento prestižní titul i pro rok 2019, a to díky trolejbusu Crealis 18m In-Motion-Charging.

Trvalá udržitelnost hraje ve veřejné dopravě stále významnější roli a Iveco Bus jako přední značka v této oblasti představila i na letošním veletrhu IAA v Hannoveru svou novou nabídku na poli elektrických vozidel. Trolejbus Crealis In-Motion-Charging představuje modernější a efektivnější koncepci elektromobility a rozšiřuje řadu vozidel značky Iveco Bus na alternativní pohon.

Iveco Bus má nyní řadu vozů, které splňují rozličné nároky: elektrické autobusy nabízejí dokonalé řešení pro dopravu cestujících v městských centrech, pro něž je typická nízká rychlost, nízká energetická náročnost a časté zastávky, a na druhé straně autobusy s pohonem na CNG pro příměstskou veřejnou dopravu, kde vzrůstá jak vzdálenost, tak rychlost a energetické nároky.

Díky použité technologii In-Motion-Charging bylo možné u modelu Crealis snížit velikost akumulátorů. Vůz kombinuje napájení přes troleje s režimem provozu na malé akumulátory, díky čemuž tyto nové trolejbusy mohou obsluhovat i úseky bez nadzemního trolejového vedení, a to bez jakýchkoli nákladů navíc.

Provozní doba je tím maximálně prodloužena, neboť během jízdy pod nadzemním trolejovým vedením se akumulátory automaticky dobíjejí. Iveco Bus Crealis In-Motion-Charging je přitom schopen absolvovat v režimu provozu na akumulátory 25 % až 40 % trasy.

Porota udělující ocenění Sustainable Bus of the Year (Trvale udržitelný autobus) se skládá ze zástupců sedmi předních evropských magazínů věnujících se autobusovému trhu.

Porota hodnotila vozy z hlediska trvalé udržitelnosti, zvláště schopnost vozu působit pozitivním dojmem na širokou veřejnost. Soustředila se na řadu aspektů, jako je bezpečnost, komfort, hlučnost, recyklovatelnost komponentů a obecný přístup výrobce k ekologii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - KennyStunt
12. 11. 2018 08:31
Re: Iveco
S tím velice nesouhlasím. Citelisy tu máme od roku 2006 a neserou se vůbec natož ty nové urbanwaye. Všechno je to o dopravci a hlavně o řidičích jak se o to starají nebo jezdí... ;-)
7. 10. 2018 18:59
Re: Iveco
No a kto sa v týchto autobusoch vozí, tiež nemá čo pochváliť - lenivé v rozbehu, pár mesiacov od novoty hlučnejšie ako je treba, a pruženie tvrdé ako na motokáre, dajú sa počítať kamienky na ceste. ;-)
6. 10. 2018 21:12
Iveco
Kdo že dělá čest našemu státu v zahraničí ?
To jste hoši vtipálci............
Každý den ležíme pod autobusy Iveco ( Citelis, Urbanway ) na dílnách
a řešíme nevídané opravy a to doslova " nových " vozidel.
Vozidla nejsou schopny dojet ani z výrobní linky k zákazníkovi, aniž by to nedojíždělo
s nějakou závadou. Horší expanzi moderních aut nepamatuji.
To co Iveco předvádí je obrovská ostuda. Jako letitý provozovatel autobusů této značky, se doslova stydím za to, co je schopna tato společnost vyprodukovat a ještě to prodat zákazníkům po celé evropě. Každý den nám stojí několik vozidel s různými závadami,
místo toho, aby to jezdilo. Všechno je šité horkou jehlou. Je to doslova ostuda !!!
Kdo chce mít při provozování autobusů pytel problémů, ať si skutečně koupí tuto značku, nebude se stačit divit.

:no: :no:
6. 10. 2018 20:27
Re: iveco
přesně tak :-) :yes:
Avatar - Adrouš
6. 10. 2018 18:00
iveco
Iveco nám dělá v zahraničí čest našemu státu. :yes: