Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco Czech Republic vykázalo o 35 % nižší zisk

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Iveco loni vyrobilo 2177 autobusů. V roce 2009 jich bylo o 349 víc.

Společnost Iveco Czech Republic vykázala za loňský rok čistý zisk 747 milionů korun, což je o 35 procent méně než v předchozím roce. Výnosy firmy se snížily o 23 procent na 10,9 miliardy korun. Vyplývá to z podkladů pro valnou hromadu, která se konala dnes ve Vysokém Mýtě.

Společnost odmítla hospodářské výsledky komentovat. Finanční ředitelka Markéta Kopecká ČTK pouze sdělila, že firma loni vyrobila 2177 autobusů. V předchozím roce jich podnik vyrobil o 349 víc. Nejčastěji vyráběným modelem byl Crossway.

Na konci loňského roku vedení odvolalo generálního ředitele Daniela Patku, který podnik ve Vysokém Mýtě vedl od roku 2007. Odvolání generálního ředitele předcházely změny v obchodním oddělení. Svá místa v České republice opustili Horia Chirita a Giorgio Zino, kteří odpovídali za marketing ve střední a východní Evropě, uvedl před časem týdeník Ekonom. Generálním ředitelem je nyní Pavel Pachovský.

Firma na konci roku zaměstnávala 1915 pracovníků, v loňském roce měla v průměru 305 lidí najatých přes pracovní agentury.

Iveco patří holdingu Irisbus, do jehož portfolia náležejí nejen městské a meziměstské autobusy, ale také užitkové vozy, vozidla pro terénní využití a civilní obranu, důlní a stavební průmysl. Tradiční podnik patří k největším zaměstnavatelům v Pardubickém kraji.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
24. 3. 2011 00:33
karosa
myslím že změna názvu taky úplně neprospěla na dosti trzích..min čr/sk,takhle se dost lidí na to kouká jak na cizího výrobce..i když všichni samozřejmě vědí o koho jde tak psychicky to působí a spousta měst dá přednost raději českýmu sor i když ten autobus je asi tak stejně českej jak iveco..
23. 3. 2011 20:32
Re: Praha odepisuje manažery...
Najivo! :-). Kdo myslíš, že umí víc zaplatit politikům do kapsy - J&T s PPF, nebo Iveco, nebo snad Mercedes, nebo Solaris, či snad Tedom ? Myslím, že odpověď je jasná a tím je jasný proč SOR vyhrává VŘ v tak mnoha českých městech... Mimochodem, přístavbu a nábor lidí pro rozšíření výroby pro MHD Praha SOR rozjel ještě o několik měsíců dříve, než bylo VŘ u konce :-)
Avatar - Bubáq
23. 3. 2011 12:43
Praha odepisuje manažery...
Tak se nám prohra v souboji o Prahu se SOR hezky promítla do personálního obsazení podniku... Jestlipak se novým košťatům povede lépe? Podle zpráv z podniku už materiálově a energeticky není kde šetřit. navíc, kontrakt SOR pro Prahu určitě není na 1 rok, ale na více let dopředu. Je to nelehká situace... Safra, že by bylo už načase vyměnit nejstarší vyráběné typy něčím atraktivnějším? A levnějším??