Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco proměnilo kabinu nového tahače S-Way v tělocvičnu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Kabiny moderních tahačů pro dálkovou dopravu nabízejí řidičům dostatek prostoru nejen pro samotné řízení a odpočinek, ale Iveco prostřednictvím konceptu Fit Cab předvádí, že si v nich lze i zacvičit.

Řidiči nákladních vozidel drtivou většinou času ve svém zaměstnání sedí, což může na první pohled vypadat jako poměrně příjemná skutečnost, ale opak je pravdou, protože dříve či později má většina z nich zdravotní problémy.

Iveco se rozhodlo prostřednictvím konceptu Fit Cab na základech nového modelu S-Way nabídnout řešení v podobě výbavy, s níž není problém udržovat si fyzickou kondici na vysoké úrovni. Řidič může, i když vlastně vůbec nemusí opustit kabinu svého vozidla, protože v ní má vybavení, s nímž si může důkladně procvičit prakticky každou část těla.

Interiér kabiny nabízí řadu cvičebních pomůcek pro posilování svalů, mezi nimiž nechybí více směrová kladka, hrazda, stepper, sada činek a posilovacích pásů. Pro cvičení lze využít i exteriér kabiny s výsuvným schůdkem na přídi a řadou kotevních bodů pro speciálně navržené cvičební pomůcky.  

Koncept Fit Cab nabízí skutečně slušně vybavenou posilovnu, ale do sériové výroby prozatím nemíří. Iveco jej bude využívat v rámci zákaznických workshopů pro zpětnou vazbu pro další vývoj. Poprvé se tak má stát 19. července letošního roku během závodů Mistrovství Evropy tahačů 2019 na okruhu Nürburgring.

Zdroj: Iveco

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme