Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Heritage Challenge Series nabídne závody klasiků

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britská automobilka vedle svých současných a budoucích modelů nezapomíná ani na minulost a připravila seriál závodů pro majitele historických Jaguarů.

Jaguar Heritage, které je součásti divize Jaguar Land Rover Special Operations, se vedle výroby nových Jaguarů E-Type Lightweight a v loňském roce spuštěného programu Driving Experience pouští ve spolupráci s Historic Sports Car Club (HSCC) do organizování série Jaguar Heritage Challenge Series.

Tato novinka letošní sezóny je určena především pro příznivce a majitele klasických Jaguarů, toužící po vzrušení ze skutečných závodů. Právě pro ně a vozy britské značky vyrobené do roku 1966 je připraveno celkem pět tříd.

Jaguar Heritage Challenge Series má tedy nabídnout samostatné závody sedanů do roku 1966, C-Type, D-Type, XKSS a dvě oddělené třídy E-Type.

Pro letošní premiérovou sezónu je naplánováno celkem pět závodních víkendu, z nichž čtyři se uskuteční ve Velké Británii a jeden na Nürburgringu.

První část série se odehraje od 2. do 4. května v rámci Donington Historic Festival. Následovat bude 16. a 17. května okruh Silverstone, kde závodníci okusí stejnou trať jako monoposty Formule 1 a podobné podmínky budou mít i 11. a 12. července v Brands Hatch.

Již zmiňovaný Nürburgring přijde na řadu 7. až 9. srpna, kdy se zde uskuteční Oldtimer Grand Prix a celý seriál zakončí Oulton Park Gold Cup pořádaný od 29. do 31. srpna.

Jaguar Heritage Challenge Series má v plánu navázat na seriál závodů E-Type Challenge, který má za sebou řadu úspěšných sezón.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)