Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover přišel o motory za 94 milionů korun, ukradli je zloději

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
V továrně skupiny Jaguar Land Rover v Solihullu řádil zlodějský gang. Odvezl si nové motory za desítky milionů korun.

Vypadalo to jako loupež z filmu. Podle listu Birmingham Mail gang zločinců vjel do areálu továrny v Solihullu ukradeným těžkým nákladním autem, předtím omráčil ochranku, která hlídala u brány D1 depo Lode Lane. Celá akce proběhla v noci z úterý 31. ledna na středu 1. února. Vrátili se ještě jednou po několika hodinách, tedy časně ráno.

První smělá loupež trvala pouhých šest minut a začala v půl jedenácté večer. Prostě jen připojili návěsy s pohonnými jednotkami a z Damson Lane v Tile Hillu následně odjeli. Řidič měl údajně potřebné dokumenty, aby nevzbudil podezření. Kde je získal, toť otázka. Celá nelegální akce skončila obrovským úlovkem: ukradenými motory v hodnotě přesahující 3 miliony liber (asi 94 milionů korun). Původně se hovořilo dokonce o pěti milionech (157 mil. Kč), dovnitř se vejde asi 40 pohonných jednotek. Samozřejmě se je pokusí prodat rozmontované po částech, tedy pokud se je nepodaří najít včas.

Policisté z West Midlands zkoumají záznamy bezpečnostních kamer. Mluvčí JLR dodal, že je vypsána odměna pro každého, kdo má jakékoli informace, které povedou k úspěšnému uzavření případu, žádné další komentáře však vzhledem k probíhajícímu šetření neposkytl. Není tak známo, zda se tato událost nějak dotkne samotné výroby a dodávek vozů, případně dalších dílů.

Oba návěsy už byly nalezeny, pochopitelně prázdné. Nenechavci je vyložili v oblasti Coventry (což je docela široký pojem). Podobnou krádež zažila továrna už před třemi lety, prakticky totožnou, tenkrát si však zloději odvezli lup v ani ne třetinové hodnotě,. Viníky se podařilo vypátrat, bylo odsouzeno celkem pět lidí.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - vabis
7. 2. 2017 01:02
Šlajs ví o lokomotivě
Zaprvé ta zpráva je z minulého týdne, ale neva. Sranda je kdyby o motory, pár týdnů předtím se totiž házela celou noční litá kola na střechu, aby se celou ranní házela za plot dolů. Pak byli unavení, tak motory už jely truckem. Nejštědřejší "krmítko" jsou ale Ostřihom, Nošovice a Petrohrad.
Avatar - CHerokee
6. 2. 2017 17:22
krádež
Nechápu, jak se něco takového povede schovat případně prodat, ještě na ostrově....
6. 2. 2017 16:02
Doba je zlá
Měli by si v Boleslavi ty 1,0 TSI taky víc hlídat
Avatar - Emel
6. 2. 2017 15:11
Začínám přemýšlet...
...o Mazdě RX-8 s šestiválcem >:D