Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover zrušil plány na zavření továrny v Británii

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)
Jaguar Land Rover (JLR) zrušil plány na zavření jedné ze tří továren v Anglii a naopak plánuje najímat v zemi další zaměstnance.

Vedení automobilky, která je součástí indické Tata Motors, se současně dohodlo se zaměstnanci na zvýšení mezd od příštího měsíce o pět procent a další tři procenta od listopadu příštího roku.

JLR současně uvedl, že prodej automobilů Land Rover v září vzrostl meziročně o 19 procent a Jaguaru o deset procent.

Díky růstu prodeje se firma rozhodla zrušit své plány z loňského roku, v rámci kterých chtěla zrušit továrnu ve městě Castle Bromwich nebo Solihull.

Současně se rozhodla, že přijme do továrny Halewood dalších 1500 zaměstnanců. Odborový svaz Unite očekává, že automobilka by mohla přijmout až 4000 nových zaměstnanců, firma to však nepotvrdila.

JLR má v celé Británii pět závodů a zaměstnává více než 14.000 osob. Tata koupila automobilku od amerického Fordu v červnu 2008 za 2,3 miliardy USD (40,3 miliardy Kč).

Britský automobilový průmysl zaměstnává více než 850.000 osob a vyrobí ročně kolem 1,7 milionu vozů. Na celkovém vývozu ze země se podílí deseti procenty, napsaly agentury AP a Reuters.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)
Avatar - CIZEK
23. 2. 2011 07:49
Re: zrušit
Přesně tak, EU může jít někam! Do automobilovýho průmyslu nemá co kecat. A vzhledem k článku, jsem rád že továrnu nezavřeli, jelikož prestiž Jagů se ještě stále cení. :yes:
Avatar - positivemind
17. 10. 2010 16:47
Re: zrušit
Hele, nesnažíš se ty stát místní hvězdou?
Avatar - euro89
17. 10. 2010 15:14
Re: zrušit
Typickej obrázek - majitel fóbie zavidí těm, co maj na pořádný auto :-! Já bych spíš zrušil EU a veškerý emisní předpisy pro auta včetně katalizátorů! Správný auto má dvojciferou spotřebu a se*e na bursíkovce a žabičkáře >:-[] >:-[]
16. 10. 2010 23:47
Re: For better Meinhead
Taky si myslim, ze to bude vporadku.
16. 10. 2010 23:11
Re: zrušit
Tak potom uz vobec nechapem naco sa tu vyjadrujes k Jaguaru alebo Land Roveru, ked to nebolo ani jedno z nich..

Na druhu stranu, ak patris k takym "odbornikom" aki opravuju Jaguare v nasom miestnom zastupeni, tak potom sa necudujem, ze nane nadavas. Ono je to tazke ked tester rozprava po anglicky a zapotim sa, uz ked mam v motore najst sviecky, nie to este diagnostikovat a hlavne opravit nejaku zavadu, ze? ;-)