Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover zvažuje výrobu v Mexiku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Jaguar a Land Rover budou s ohledem na svou plánovanou expanzi následovat příkladu prémiových německých značek a pustí se do výroby v Mexiku.

Britské značky Jaguar a Land Rover chtějí v následujících letech významně expandovat. Kvůli plánovanému navýšení výroby se proto poohlíží po nových výrobních lokalitách.

Začátkem letošního roku byly v souvislosti s novým výrobním podnikem zmiňovány jižní státy USA, ale nyní agentura Bloomberg zveřejnila informace o nové lokalitě, o nichž se v rozhovoru zmínil Joseph ChamaSrour, generální ředitel pro značku Jaguar v Mexiku.

Podle jeho slov má Mexiko velkou šanci stát se místem pro výstavbu nového výrobního závodu značek Jaguar a Land Rover. Důvodem mají být nižší náklady na pracovní sílu i samotnou stavbu a výhodná pozice ve vztahu k důležitému severoamerickému trhu.

Jaguar a Land Rover nyní údajně zvažují investici do nového výrobního podniku ve výši až 500 milionů amerických dolarů a pokud dojde ke schválení, pak mohou do tří let opouštět brány nového závodu vozy britských značek.

Výrobou v Mexiku by Jaguar Land Rover následoval německé, japonské i jihokorejské automobilky, které chtějí zvýšit svůj podíl na severoamerickém trhu. Vedle pro Mexiko tradičního Volkswagenu zde chtějí své nové výrobní závody otevřít Audi, BMW i Mercedes-Benz a z asijských značek sem míří Toyota a Kia.

Jaguar Land Rover se aktuálně připravuje na výraznou expanzi. Jaguar chce do konce dekády vyrábět 200.000 aut ročně, Land Rover pak do roku 2020 dokonce 600.000 aut ročně. Rozvoji pomůžou nové továrny, které doplní stávající závody automobilky ve Velké Británii, Indii a Číně. Nejnovějším přírůstkem je čínský závod, který otevřel loni na podzim.

V roce 2016 má být zahájena výroba v Brazílii. SUV Land Rover by se pak v budoucnu mohly montovat i ve zvažovaném závodu v Saudské Arábii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)