Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar: S kompaktním sedanem proti novému BMW 3

Diskuze (7)
Nové BMW řady 3 dostane zbrusu nové konkurenty. Kromě amerického Cadillacu ATS to bude i nový model od Jaguaru.

 „Nevstoupíš dvakrát do téže řeky,“ prohlásil antický filozof Hérakleitos. Jaguar se ale právě o něco takového bude pokoušet. S představením nové generace BMW řady 3 se připomíná plán na uvedení nového modelu střední třídy.

Sedan kompaktnějších rozměrů bude konkurovat hlavně mnichovskému bestselleru. Naváže tím na X-Type, i když velikost a hlavní konkurent jsou asi jedinými body, které by měly spojovat X-Type a nový model.

Vůz, zatím ryze neoficiálně označovaný XS, dostane nové motory. První vlaštovkou v tomto směru byl frankfurtský koncept C-X16, který předvedl nový třílitrový šestiválec dopovaný kompresorem a hybridní systém odvozený od KERS používaného ve Formuli 1.

Stejným směrem jako Jaguar chtějí vyrazit i další značky. Cadillac dokončuje vývoj modelu ATS a Infiniti se chce v nové generaci řady G také přiblížit hodnotám evropského sportovního sedanu.




Diskuze (7)
18. 10. 2011 23:06
Re: x-type
Mně se líbil. Škoda, že to bylo špatné auto ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
18. 10. 2011 16:29
Re: x-type
Otázkou je, kolika lidem se Estate nelíbil jen z toho důvodu, že to byl Jaguar + kombi, a kolika lidem se ten vzhled opravdu nelíbil. Já si myslím, že byl vydařený, bez ohledu na to, že se jednalo o první kombi v historii značky.
Avatar - Pekelná Micinka
18. 10. 2011 16:24
Re: x-type
^
Avatar - CHerokee
18. 10. 2011 15:39
Re: x-type
Souhlasím, nápodobě! Klasika. :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
18. 10. 2011 12:23
Lukáš Vaverka
Vše nejlepší pane redaktore! :-)