Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar uvede elektromobil do roku 2018

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Nové informace o elektromobilu britské značky Jaguar poodhalil její ředitel pro design Ian Callum.

Jaguar má se svou současnou paletou modelů nejširší nabídku v celé své historii, zahrnující sedany XE, XF a XJ, kupé a roadstery F-Type a crossover F-Pace. Brzy se máme dočkat dalšího rozšíření o model, který bude ke svému pohonu využívat pouze elektrickou energii.

Právě k této připravované novince se v krátkém rozhovoru pro AutoGuide vyjádřil Ian Callum, ředitel pro design značky Jaguar, který uvedl, že jeho značka připravuje velké překvapení a dodal, že do dvou let bude mít něco, co není poháněno spalovacím motorem.

Nejpozději v příštím roce se máme dočkat představení konceptu čistě elektřinou poháněného Jaguaru a jeho uvedení na trh se očekává v roce 2018. K zařazení této novinky do nějaké předem určené kategorie, designu nebo dokonce technice se Ian Callum samozřejmě blíže nevyjádřil.

Podle nejnovějších zpráv není stále jisté, jestli bude tento model postaven na existující platformě a nebo zda bude zcela unikátní. Podle špionážních snímků testovacích prototypů se očekává, že se bude jednat o crossover, který má být menší než současný F-Pace.

V souvislosti s označením tohoto modelu je nejčastěji uváděno jméno E-Pace, ale AutoGuide zmiňuje, že si Jaguar patentoval ochranné známky I-Type a I-Pace. V souvislosti s tím se spekuluje, že budou nakonec uvedeny elektrické verze modelů F-Type a F-Pace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Avatar - wakantanka
29. 3. 2016 10:35
Re: Pro naboby, kteří dojíždí do práce a mají tam vyhrazené
Tak na väčšine letísk máš k dispozícii počas parkovania k dispozícii nabíjačku, takže prídeš, sadneš a odídeš.
29. 3. 2016 09:31
Re: VW zvolava eGolfy
to neni offtopic, proste realne informovani o zavade
Avatar - Blue Sun
29. 3. 2016 08:11
Re: Pro naboby, kteří dojíždí do práce a mají tam vyhrazené
Je zbytečné učit pračlověka novým věcem.
29. 3. 2016 07:22
Re: cháááácháááá
Jakmile bude systém dochozený, pak se tomu asi nikdo neubrání. Věřím, že konfigurace víceválcových motorů a ježdění na baterky po městě by mohla fungovat výborně.
29. 3. 2016 07:20
Re: VW zvolava eGolfy
Ano, všechna EV mají problémy. Nevyhýbají se nikomu...je pak otázka, zda-li být pionýrem a "vyžrat" si problémy, který se mohou projevit následným snížením image značky, nebo počkat na spolehlivější technologii.