Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XF Sportbrake: Nové velké kočičí kombi přece jen bude

David Bureš
Diskuze (7)
Britská automobilka i nadále počítá s velkým kombi proti BMW 5 Touring a Audi A6 Avant. Jeho nová generace se začne prodávat v příštím roce.

Jaguar na letošním pařížském autosalonu nepředstavil žádnou důležitou novinku (pokud nepočítáme elektrický monopost I-Type 1 pro šampionát Formule E), o to více mluvil o své budoucnosti. Výrobce totiž potvrdil, že do prodeje vstoupí druhá generace velkého kombi XF Sportbrake.

Příchod nové generace velkého kombi proti BMW 5 Touring či Audi A6 Avant v Paříži oznámil ředitel Jaguaru pro obchodní operace Andy Gross. Zároveň potvrdil, že nový XF Sportbrake obohatí nabídku v roce 2017, kdy bude jednou z více chystaných novinek.

V minulosti se přitom spekulovalo o tom, že Jaguar už druhou generaci XF Sportbrake nenabídne. Místo dříve očekávaného kombi střední třídy XE Sportbrake totiž zastoupil crossover F-Pace, a tak se mluvilo o tom, že i namísto velkého kombi dorazí crossover. Zvýšený model má totiž z globálního hlediska vyšší šanci zaujmout než kombi, které preferují vlastně jen Evropané. Následné snímky zachycených prototypů nového XF Sportbrake ale potvrdily opak, což bylo nyní dáno najevo i oficiálně.

XF Sportbrake bude postaveno na stejných základech jako aktuální sedan, prodávaný od roku 2015. To znamená hliníkovou karoserii a čtyřválcové nebo šestiválcové motory pod kapotou. Později by nabídku mohl doplnit i sportovní derivát z dílny divize SVR ve stylu AMG a eMkových BMW.

Jistotou je dostupnost pohonu všech kol, Jaguar jej chce totiž nabídnout ve všech svých modelech. Díky spolupráci se sesterským Land Roverem navíc firma v této oblasti získává stále více zkušeností.

Nová generace Jaguar XF Sportbrake se podle aktuálních zpráv nejspíše představí na ženevském autosalonu v březnu 2017. Do prodeje by pak měla vstoupit krátce nato, patrně ještě před polovinou příštího roku.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - fOE
5. 10. 2016 08:27
Re: Jaguar XF
Do prichodu novych ingenium benzinu to neni tak docela pravda. ;-)
Avatar - Ja Prvni 123
3. 10. 2016 20:57
Až na to, že je to indická automobilka, tak dobrý...
;-)
Avatar - Emel
3. 10. 2016 17:02
Re: Jaké přece jen?
Přesně, místo něj má být Espace... teda pardon, Efpace :-)
3. 10. 2016 15:22
Jaké přece jen?
Nemá být kombi od XE.
Avatar - Pekelná Micinka
3. 10. 2016 14:45
Když máš koťata
Doufám, že si se zadní částí poradí lépe než u prvního XF Sb. To nebylo špatné, ale něco tomu chybělo. Tady to bude ještě složitější. Koncová světla jsou subjektivně nižší a ve větším objemu hmoty kolem by nemusela vypadat dobře. Horší než tohle to asi nebude. ;-) [odkaz]