Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XF Sportbrake: Takto by mohl vypadat

Jan Mička
Diskuze (12)
Grafik Theophilus Chin ukázal svou představu o tvarech Jaguaru XF Sportbrake. Vůz by mohl mít světovou premiéru na autosalonu ve Frankfurtu.

Není to tak dávno, co se na autosalonu v New Yorku představila nová generace Jaguaru XF. Konkurent vozů Audi A6, BMW 5 nebo Mercedes-Benz E se navíc nebál jít do rizika, a ještě před americkou premiérou přejel lanový most vedoucí nad Temží. Prozatím se bavíme pouze o sedanu, po zkušenostech s minulou generací modelu ale můžeme snadno odvodit, že dorazí také praktičtější varianta Sportbrake (kombi).

Zatímco z oficiálních kanálů toho o Jaguaru XF Sportbrake moc nevíme, lidská představivost dokáže napovědět mnohé. Na mysli máme návrh podoby od známého grafika, který si říká Theophilus Chin. Ten vycházel ze sportovně střižené verze XF S, proto se také vpředu objevují mohutné nasávací otvory a vzadu difuzor se dvěma koncovkami výfuku. Tvar prodloužené zádi v podstatě odpovídá minulé generaci XF Sportbrake (až na koncová světla), setkáváme se však s větší prosklenou plochou a méně masivním posledním sloupkem karoserie.

Přímá konkurence Jaguaru XF verze kombi nabízí, není tedy důvod, aby o existenci Sportbraku Britové byť na malou chvíli pochybovali. Otázkou ale zůstává, kdy se vůz poprvé představí ve své oficiální podobě. Mohlo by to být již na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu, spíše bychom to ale viděli na lednový Detroit nebo březnovou Ženevu.

Jan Mička
Diskuze (12)
Avatar - Dinar
15. 4. 2015 07:46
Re: zezadu je to hezká A6...
Souhlas, takhle to určitě vypadat nebude. ;-)
Avatar - Hammunasakra
15. 4. 2015 07:41
Re: zezadu je to hezká A6...
Jo byl docela vtipnej :-)
Avatar - Pekelná Micinka
14. 4. 2015 21:57
Táto vyndej kocoura, jedem na chalupu.
Dnes jsem se pohyboval po centru a je pěkné že majitelé začli provětrávat své letní kočičáky. XK8, XKR, XFR-S, velký počet běžných XF, pěkná podívaná... Ale ani jeden XF Sb. Jinak předpokládám, že ten zadek bude bez toho oblouku a s výraznějšími sloupky, ale zároveň nápaditěji tvarovaný než u stávajícího XF Sb.
Avatar - Pekelná Micinka
14. 4. 2015 21:52
Re: zezadu je to hezká A6...
Myslím, že wl narážel na tvůj odkaz [odkaz] ;-) Aha sry, ty už si na to reagoval. :-)
Avatar - Hammunasakra
14. 4. 2015 20:54
Re: zezadu je to hezká A6...
Jj Italian Racing Red Jaguaru sluší [odkaz] :yes: :-)