Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XK: Nástupce britského gétéčka očima thajského puberťáka

Michal Fokt
Diskuze (7)
Nová generace Jaguaru XK bude větší a luxusnější. Takhle si ji představuje teprve patnáctiletý thajský designér Jennarong Muengtaweepongsa.

Už delší dobu se ví, že Jaguar F-Type změnil poměr sil v kategorii sportovních aut britské značky. Je o něco menší, sportovnější a lacinější, než vloni skončený Jaguar XK, ale současně od něj není tak daleko, aby mohl být nástupce v podobném duchu, jako doposud. Jaguar se proto netají tím, že nové XK bude jiné, než doposud - povyroste a bude luxusnější, možná až do té míry, že by mohlo konkurovat Mercedesu S Coupe. A nebude mít otevřenou variantu.

A právě z těchto informací vycházel thajský designér Jennarong Muengtaweepongsa ze studia VanaticalDesign a navrhl koncept Envision XK. Těžko říci, zda je zajímavější projekt samotný nebo to, že jeho autorem je patnáctiletý mladík. Či snad kombinace obojího? Faktem je, že se jedná o zajímavou kombinaci stylingu supersportu CX-75 a F-Typu, lhostejno, že spíše než gétéčko Envision XK připomíná superauto s motorem za přední nápravou.

Je téměř jisté, že takto příští XK vypadat nebude, ale nemyslím, že by se kdokoli bránil tomu, aby Jaguar takové auto v nabídce měl, už proto, že Britové nedotáhli do konce zmíněný CX-75.

Michal Fokt
Diskuze (7)
Avatar - Ada je zase tady
30. 6. 2015 20:46
Re: To jmeno..
V príští verzi budou ta kola do karosérie zabalená celá :no: >:-[]
Avatar - Bully_
30. 6. 2015 19:50
To jmeno..
..si zapamatujte, je mozne, ze o nem v budoucnu jeste uslysime >:D
Avatar - Pekelná Micinka
30. 6. 2015 18:32
My first XK
Pár postřehů. Na patnáctiletýho kluka to není špatný. Jako celek je to moc agresivní a muskulaturní, více než F-Type, tedy na XK je to moc. Tedy hodilo by se to tedy spíš na malý Aston. Co je dobré jsou zadní světla, nejsou originální, za to působí jako přirozená evoluce stávajícího továrního designu a velmi podobná bych si uměl na opravdovém Jagu představit. Předek je mimo, možná to nedělal přímo v nějakém modelovacím softu, ale skládal v Ps, takže mi to celé úplně nesedí dohromady. Ale držím mu palce, ať to někam dotáhne.
30. 6. 2015 15:51
Idiotina
Taka *
Avatar - Pekelná Micinka
30. 6. 2015 14:50
Re: Jennarong Muengtaweepongsa
Glamour edition pictured in levander blue with 19" five spoke "Star" alloys.