Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak by to vypadalo, kdyby měl Mustang Mach-E v 60. letech předchůdce? No, zvláštně...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Když Ford představil Mustang Mach-E, od řady fanoušků slavného amerického pony caru to schytal. Kvůli jménu novinky.

Samozřejmě se totiž našlo dost lidí, jimž označení Mustang pro elektrický čtyřdveřový crossover připadá jako svatokrádež. Známé jméno podle nich prostě patří jen dvoudveřovému vozu se spalovacím motorem pod přední kapotou.

Tyto výhrady pak přivedly grafika známého jako wb.artist20 (a Oscar V) k otázce, jak by to vypadalo, kdyby Ford čtyřdveřový crossover s designovými prvky Mustangu nabízel už v 60. letech minulého století.

A tak umělec stvořil vizi jménem Mustang Mach-G, vycházející z Shelby GT500 KR modelového roku 1968. Nechybí tak detaily, které jsou pro pony car v této verzi typické - například světla, kapota s otvory pro přívod vzduchu k motoru nebo charakteristická boční linka. 

Grafik dokonce ponechal i otvory na bocích. Současně však přidal druhý pár dveří a mohutnější, "hatchbackovou" záď. Charakter crossoveru podtrhuje zvýšená světlá výška.

Výsledek si můžete prohlédnout v galerii. A možná se stejně jako my při pohledu na zvláštně vypadajícího křížence budete smát.

Nápaditou představu si samozřejmě také můžete porovnat se skutečným Mustangem Mach-E.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

8. 8. 2020 08:33
Velmi vtipné (a také smutné)
Díky za toto povedené dílko, které krásně ilustruje absurditu dnešní automobilové doby. Jo, v roce 1968 byl západní svět ještě v naprostém pořádku.... ;-\ ;-\ ;-\