Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak by vypadala nová generace VW Scirocco? Příď Golfu jí sluší

Jan Zajíc
Diskuze (7)

V dnešní době plné očesávání modelových řad a elektrifikace nemá toto auto velkou šanci na výrobu, můžeme se ale podívat, jak by mohlo vypadat.

Volkswagen Scirocco bylo dvoudveřové kupé, které německá automobilka nabízela od sedmdesátých do devadesátých let. Prvních dvou generací se prodalo téměř 800 tisíc kusů a zachovalé exempláře dnes raketově rostou na ceně. Následovala několikaletá pauza, aby se v roce 2008 jméno Scirocco na automobilovou scénu vrátilo.

Opět šlo o nízké dvoudveřové kupé se sportovní siluetou, které v nabídce vydrželo necelých deset let. Nabízelo se se zážehovou čtrnáctistovkou a dvoulitrem, alternativu pak tvořilo naftové 2.0 TDI. Absolutním vrcholem nabídky se stalo Scirocco R s motorem 2.0 TSI vyladěným na 195 kW (po faceliftu posílilo na 206 kW). “Erko” se od ostatních odlišovalo přepracovanými nárazníky, zadním difuzorem či černě lakovanými zpětnými zrcátky.

Dnes už byste nové Scirocco poptávali marně, v nabídce Volkswagenu dostaly přednost jiné modely, především ty elektrické. Nezávislý grafik vystupující pod přezdívkou X-Tomi ale ukázal, jak by Scirocco mohlo vypadat, kdyby se dnes do nabídky značky vrátilo. Vzhledovou inspiraci hledal pochopitelně u nového Golfu, virtuální Scirocco kompletně převzalo příď s úzkými světlomety propojenými vodorovnou linkou.

A nutno říct, že společně se zvolenou barevnou kombinací nevypadá tato vize vůbec špatně, co myslíte?

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - chalan66
29. 5. 2020 11:46
GRC
:no: Fuj tak to teda nesluší ten predok s golfu ! To je to najškaredšie s celého auta!
Toto by mu pasovalo viac !
https://www.carscoops.com/…-corporate-look/
29. 5. 2020 02:25
No, ošklivější než...
...nedávno ukončená III. generace to být určitě nemůže! ;-\ Ale ta malůvka je fajn - názorně totiž ukazuje, jak málo by stačilo, aby to auto bylo mnohem mnohem hezčí - stačilo by něj udělat osvědčené kulaté výřezy blatníků!
P.S. Jinak Scirocco III vlastněani nebylo kupé, ale jen přišlápnutý třídveřový hatchback... :-(
28. 5. 2020 21:25
ja mam dojem
ze zajoch si vytahnul cernyho petra a musi bejt za redakcniho deb*ila
Avatar - 3_diamanty
28. 5. 2020 20:51
a jak by asi
vyzeral novy beetle s xichtom IDcka.. a tak dalej a tak dalej... takychto "clankov" tu moze byt touto sablonou nekonecne vela .. akurat ich prinos je v podstate ziaden :-(
28. 5. 2020 19:48
O tomhle udělat článek?
A ještě pochvalný? Brrr, to je strašný...