Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak jdou opravy aut z Dieselgate? VW má za sebou zlomek

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Německý automobilový koncern Volkswagen zatím v Evropě opravil méně než deset procent z 8,5 milionu naftových vozů, kterých se na tomto kontinentu týká skandál kolem manipulací s měřením emisí.

Podle manažera VW Manfreda Borta, který má svolávání naftových aut v Evropě na starosti, bylo doposud opraveno něco přes půl milionu vozů. "Jsem si jistý, že během příštího roku svolávací proces (v Evropě) dokončíme," uvedl Bort v časopisu Inside vydávaném pro zaměstnance koncernu.

Volkswagen loni v září přiznal, že po celém světě do zhruba 11 milionů naftových aut instaloval software umožňující manipulovat s testy emisí. Aféra se týká mimo jiné asi 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

V České republice začal Volkswagen naftové automobily kvůli emisní aféře svolávat v květnu. Celkově by mělo být v Česku do servisů povoláno asi 58.000 vozů Volkswagen, Audi a Seat a přibližně 106.000 škodovek.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
21. 9. 2016 12:14
Re: Když je oprava emisí u VW nepovinná,
Takhle kauza přeci není o Emisích na STK, ale o Homologačních emisích aut obecně ... A to je přeci něco úplně jiného !!! Je to obecně špatně, o tom žádná ! Ale taky se za ten rok od vypuknutí kauzy ukázalo, že toto "obcházení" homologačních emisí nedělal jen koncern VW, ale podle posledních info vlastně všichni výrobci !!! A je to i logický ... Vždyť kdo dodává většinu komponentů pro všechny Diesely obecně? BOSCH, CONTINENTAL(bývalý Siemens), DELPHI a min. DENSO ... A nechce mi někdo tvrdit, že pokud to mají auta koncernu VW, tak např.MB nebo BMW a jiní to nemají ? Vždyť ta Homologační metodika je tak hloupá (a je to špatně!), že jim to sama umožňuje. Auto je přeci zakurtovaný na válcích v laboratoři a tudíž se točí "jen" kola a né volant ??? Čidlo úhlu natočení volantu mají přeci všechna auta povinně od zavedení ESP do základu ... tuším pro nově navržené modely od 2010 ? Např. Koncern FCA (FIAT, CHRYSLER, JEEP, ALFA ROMEO, LANCIA,..) na to měl dopředu daný algoritmus na 22 minut ! Proč? Metodika měření trvá "jen" 18 minut ! A když už jste nakousli ty DPF, tak to je podle mě taky jeden velikej podvod !!! DPF sice chvilku zachytává saze, ale pak při zahlcení dá řídící jednotka povel na regeneraci a to není nic jiného než "propálení" sazí vyšší teplotou a jejich vypuštění z výfuku do vzduchu !!! TAKŽE TAKY PODVOD :-( Nemluvě o tom, že dnes se podle zdravotních studií WHO už prokázalo, že je to pro lidské tělo, resp.plicní sklípky, jsou ty mikro částečky sazí daleko horší, než když DPF nebyly !!! :-(
Avatar - maxi!
20. 9. 2016 15:34
su v klude a v pohode...
ved preco im to ma trhat zily, ked ludia veselo nakupuju ich auta akoby sa vobec nic nestalo!!! :-!
20. 9. 2016 14:01
Re: Když je oprava emisí u VW nepovinná,
Ak zmazu link, daj si do googla otevreny filtr Subaru.
Subaru Legacy 2.0 D, ročníku 2008/2009 */filtry-pevnych-castic-aneb-dpf-1/4-dru…
Avatar - Barry Lyndon
20. 9. 2016 13:13
dieseloví kazisvěti se svého chiptunnigu zdarma holt nechtěj
zaslouží opovržení zbytku společnosti (když už ne žalobu za poškozování životního prostředí)
20. 9. 2016 13:09
Re: Když je oprava emisí u VW nepovinná,
Odkaz by nebol?