Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak to chodí v Dubaji: Policejní dražba Ferrari Enzo

David Bureš
Diskuze (15)
Zaprášené Ferrari Enzo bude jedním z 23 luxusních aut, které hodlá dubajská policie dražit.

Červené Ferrari Enzo bylo v loňském roce zabaveno dubajskou policií poté, co vůz nechal jeho britský majitel opuštěný na jednom z parkovišť v Dubaji. Notně zaprášený italský supersport bude zdejší policie spolu s dalšími 128 automobily dražit.

V Dubaji jsou dluhy zločin, a tak mnozí dlužníci tento emirát raději opouštějí, aby se vyhnuli žaláři. Svůj majetek přitom zanechávají v Dubaji.

To je případ i Enza, které bude draženo. Podle dostupných informací byl jeho majitel hledán kvůli nezaplaceným pokutám. Automobil hledaný Interpolem našla dubajská policie.

Místní zákony umožňují dražit auta šest měsíců poté, co je jejich majitelé nechali opuštěné.

Ferrari vyrobilo pouze 400 exemplářů supersportu Enzo. Ceny automobilu poháněného uprostřed uloženou šestilitrovou V12 o výkonu 485 kW (660 k) se v současnosti pohybují okolo částky 900 tisíc euro (cca 22,5 milionu korun). Kvůli stavu nyní draženého exempláře není jasné, kolik za něj nový vlastník bude ochoten zaplatit.

Na chystané aukci bude draženo 23 luxusních automobilů, mezi nimiž jsou vedle zmíněného Enza tři další vozy značky Ferrari a několik aut z dílny Porsche, Mercedesu-Benz, Infiniti, BMW, Range Roveru či Dodge.

Deset těchto automobilů patřilo obyvatelům Emirátů, sedm mělo evropského majitele a jedno ruského, zbývající auta vlastnily firmy.

Některé z dražených vozidel byly v minulosti ukradeny, popřípadě byly nějak jinak zapojeny v nelegální činnosti. Část z nich bylo zabaveno poté, co jejich majitelé neplatili dluhy, jiné byly nalezeny opuštěné na ulicích.

Není to poprvé, co dubajská policie draží automobily. V minulých pěti aukcích vydražila auta a motocykly za zhruba 10 milionů dirhamů, tedy v přepočtu za 52 milionů korun.

David Bureš
Diskuze (15)
26. 4. 2012 10:05
Re: vývolávačka
edit:sakra, chtěl jsem reagovat na figurku.

asi jo,ale pak ta výhodná nákupka vzala za své. Já bych to naleštil a prodal dál :-)
Avatar - Johny.Rico
25. 4. 2012 17:44
Re: Enzo
:-( :yes:
25. 4. 2012 16:14
Re: ten prach
Karoserii asi nejvic vadi to slunicko. Pocitam, ze ten lak uz bude trochu vysisovany a nejaky ten plast v interieru treba volnejsi diky strasnemu vedru. Takze si ho nakonec asi nekoupim :-!
25. 4. 2012 15:44
Re: vývolávačka
za ty prachy se vyplatí to poslat do Maranella na uvedení do odpovídajícího stavu.
25. 4. 2012 15:31
Re: ten prach
Asi budeš překvapený, ale v Dubaji žádný písek není... jestli si to představuješ tak, že jsou tam mezi barákama duny tak to je trošku jinak:-)