Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak vytáhnout náklaďák na sněhu a ledu? Potřebujete k tomu Teslu!

David Bureš
Diskuze (18)
Mamutí točivý moment znamená, že elektromobily mají závratnou sílu. Vedle rychlého odpichu ji lze využít i k něčemu jinému...

Video se připravuje ...

Zatímco u nás letos zima není nijak tuhá, v některých státech USA se potýkají s hromadami sněhu a silnými mrazy. S tím si musejí poradit i řidiči, což ne vždy zvládnou, občas se tak stane, že zapadnou nebo se jen kloužou po ledu. Jenže jak ukazuje přiložené video, v takové situaci klidně pomůže okolo jedoucí Tesla.

Video zachycené v městě Raleigh v Severní Karolíně jistým Kylem Connerem ukazuje nákladní automobil, který si nebyl schopný poradit s vyjetím kluzkého kopce. Ještěže okolo jela Tesla Model X, jejíž řidič neváhal a náklaďák se rozhodnul zapřáhnout a pomoci mu.

Elektrické SUV sice podle udávaných parametrů zvládne utáhnout maximálně 2.268 kilogramů těžký náklad, což daný náklaďák nepochybně převyšoval, majitel ale na to nedbal a prostě jel a jel. Přesně v Clarksonově stylu, Poweeer! Kola elektrického SUV se mocně protáčela, tvrdá síla ale nakonec pomohla a Tesla skutečně dostala náklaďák na místo s lepší trakcí, kde už mohl jet sám. Závratný točivý moment se zkrátka hodí v rozličných situacích!

Při sledování videa se nepochybně budete ptát, zda to Tesla přežila, její majitel Ben Spreen ale tvrdí, že to nebyl problém a že konkrétní exemplář v minulosti zvládl ještě tvrdší zacházení, aniž by se přehříval. A prý se ani při takovém výkonu nevybily její baterie... Takže až budete příště hledat nějakou vyprošťovací službu, ptejte se na to, zda mají Teslu!

David Bureš
Diskuze (18)
8. 1. 2018 08:48
tesla... klesla
no jako vtip fajne, fascinovat neznale treba taky, tim to ale konci... to uz je proste prehnany a soudruzi z Tesly tak nejak lehce prestrelili.
6. 1. 2018 09:35
Jasný FAKE
Jasně že to je fake, podle zdejších zkostnatělích diskutérů přece není možné aby elektroauto v zimě někam dojelo, a už vůbec není možný aby něco táhlo...
5. 1. 2018 20:45
Re: Tesla
Prima hobbiste s break even momentem nekdy v roce 2864 :-!
5. 1. 2018 20:36
Lambo
Tak té hromádce sněhu by to zvládlo úplně stejně i Lambo nebo jakékoliv jiné auto 4x4 až to ta Tesla vytáhne minimálně z něčeho takového [odkaz] aniž by tam sama zapadla >:D tak přijďte
5. 1. 2018 20:35
Re: Tesla
Súčasne okolo 3000.