Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

James Bond myslí zeleně. V nadcházející bondovce Shatterhand bude jezdit elektromobilem!

David Bureš
Diskuze (47)

Slavný britský agent jde s dobou a v nadcházející Bondovce usedne za volant elektromobilu. Ale nebojte, značku měnit nebude.

Milovníci filmové ságy o agentu Jejího Veličenstva Jamesi Bondovi jsou v napjatém očekávání, již brzy bude zahájeno natáčení 25. bondovky, s pracovním názvem Shatterhand. A pozorní jsou také automobiloví fanoušci, protože k agentu 007 patří i rychlé vozy. Pravověrní fandové však nejspíše moc radosti mít nebudou, protože Bond v nadcházejícím snímku bude řídit elektromobil!

Režisér nadcházející bondovky Cary Joji Fukunaga se zajímá o ochranu životního prostředí, a tak pro agenta Královské Výsosti vybral automobil podle dnešní ekomódy, tedy s elektrickým pohonem. Milovníci Aston Martinu však nemusí zoufat, že by snad Bond přesedal do vozu jiné značky. Britský výrobce totiž na elektromobilu pracuje a právě ten má agent 007 v podání Daniela Craiga využít. Bond se tudíž nevrátí ke značce Lotus, která prý měla zájem o to, aby nějaký její model v novém filmu účinkovat.

Fukunaga podle zákulisních zpráv úzce spolupracuje s Aston Martinem, aby filmařům dodal chystaný model Rapide E, který má k prvním zákazníkům dorazit ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. A britský výrobce zájem určitě má, protože jeho šéf Andy Palmer už v roce 2016 předpověděl, že Bond jednou bude jezdit elektrovozem.

Automobil postavený na základech již nabízeného dvanáctiválcového fastbacku má využít dva elektromotory u zadní nápravy poskytující dohromady výkon přes 610 koní (449 kW) a točivý moment 950 N.m, což by mělo zajistit, že Rapide E bude důstojným služebním autem pro agenta 007. Elektromobil je totiž projektován tak, aby zrychlil z 0-96 km/h za méně než čtyři sekundy a jel rychlostí 250 km/h. Filmaři totiž údajně počítají s tím, že Rapide E bude účinkovat v akční honičce, navíc vybavený moderními technologickými hračičkami, jak je u Bondových automobilů zvykem. Tak snad cestou nebude muset britský agent MI6 dobíjet jeho baterie...

Snímek s pracovním názvem Shatterhand bude v pořadí už 25. snímek oficiální série o Jamesi Bondovi. Natáčení má konečně začít příští měsíc, start byl několikrát odložen, mimo jiné i kvůli tomu, že původně zamýšlený režisér Danny Boyle z projektu nakonec odstoupil, a to kvůli tvůrčím neshodám s producenty.

Pro Daniela Craiga v podání agenta Její Výsosti bude pátým a zřejmě již posledním v pořadí. Craig už ve filmu účinkovat nechtěl, tvůrci ho ale nakonec přemluvili. Vrátí se i další herci známí z předchozích dílů – Ralph Fiennes jako vedoucí M, Ben Whishaw jako technický specialista Q a Naomie Harris jako sekretářka Moneypenny. Ve filmu se opět objeví i bondgirl Léa Seydoux, účinkující již ve Spectre, která se teprve jako druhá herečka v historii vrátí do takové role. V souvislosti s hlavním padouchem se pak spekuluje o Rami Malekovi, proslaveném rolí Freddieho Mercuryho v divácky oceňovaném snímku Bohemian Rhapsody. A nebo se vrátí Christoph Waltz jako Ernst Blofeld? Nechme se překvapit...

David Bureš
Diskuze (47)

Doporučujeme

Avatar - JohnST
15. 3. 2019 20:15
James Bond * Green
James Bond ide akoze s dobou? No asi im trosku zadrbkava...... >:-[]
Avatar - romgator
15. 3. 2019 19:06
Re: A to není vše...
Představivost mám sice dobrou, ale tu pikantní scénku si nějak nedovedu představit. >:D
Avatar - CHerokee
15. 3. 2019 18:37
Re: Má to logiku
Jasně, pomineme-li váhu, s tím související jízdní vlastnosti, brzdnou dráhu, dlouho trvající dobíjení ap.
Avatar - Googlit
15. 3. 2019 16:59
Má to logiku
Má to logiku. BEV mají parádní zrychlení a jsou tiché. Poslední výhodu spalováku v podobě velkého dojezdu bez dotankování James asi nevyužije. Není obchodní cestující ani poslíček s pizzou.
Avatar - CHerokee
15. 3. 2019 15:06
A to není vše...
V rámci genderové vyváženosti bude nyní souložit s třetím pohlavím!