Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Japonská vášeň pro francouzské MPV: Velký sraz Renaultů Kangoo navštěvují tisíce lidí

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

Už od roku 2009 se v Japonsku koná tradiční sraz Renaultů Kangoo, který každoročně navštěvují tisíce lidí. Není překvapením, že se jedná o světově největší sešlost příznivců tohoto francouzského MPV.

Kdysi populární segment praktických rodinných MPV v posledních letech umírá, ale celosvětově má i nadále spoustu zarytých fanoušků. Až dokonalým důkazem je dnes už tradiční japonský sraz Kangoo Jamboree. Každoročně se tam sjíždí tisíce nadšenců do francouzského Renaultu Kangoo, duchovního nástupce historického lidového Renaultu 4, a společně oslavují víceúčelového MPV vyráběného už přes 25 let.

Na letošní čtrnáctý ročník japonského srazu Kangoo Jamboree přijelo přes 5000 návštěvníků, aby společně obdivovali bezmála 2000 vystavených vozů Kangoo. To z události udělalo globálně největší setkání Renaultů Kangoo, které oficiálně podporuje i tamní zastoupení automobilky. Kangoo Jamboree 2023 dokonce navštívil i Jumpei Ogawa, prezident japonského Renaultu.

Renault pochopitelně využil příležitosti, aby fanouškům a potenciálním zákazníkům představil nový Renault Grand Kangoo a novou speciální edici „Urban Grey“ vytvořenou pouze pro Japonsko. Nejnovější Grand Kangoo s pěti- nebo sedmimístnou konfigurací se japonské veřejnosti představilo vůbec poprvé. V Evropě bude prodloužená verze k objednání nejdříve koncem letošního roku.

Renault Kangoo se vyrábí už od roku 1997 v továrně Maubeuge ve Francii a aktuálně se prodává v nejmodernější třetí generaci, která je k dostání i na českém trhu. Během více než jednoho čtvrtstoletí se vyrobilo přes 4,4 milionů kusů prodávaných v padesáti zemích po celém světě.

Ze všech zemí, kde se Renault Kangoo prodává, je Japonsko tou, která jeho existenci oslavuje nejoriginálněji. Tradiční sraz Kangoo Jamboree se tam koná už od roku 2009.

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

Doporučujeme

29. 10. 2023 17:06
Re: Až na to...
Jo, je to klasická malá dodávka i s osobní verzí ;-) Jen redakce papouškuje marketing Renaultu, který se snaží z toho udělat MPV…
Avatar - Lenka Čížková
29. 10. 2023 12:27
Re: Až na to...
…jasně, je to víc SUV než MPV.
29. 10. 2023 12:01
Až na to...
...že Kangoo nie je MPV.