Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je vám standardní Cullinan málo? Němci nabízejí prodlouženou a opancéřovanou verzi

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Líbí se vám Rolls-Royce Cullinan, ale z nějakého důvodu vám připadá malý a nedostatečně bezpečný? Německá firma Klassen nabízí řešení.

Tato společnost totiž umí luxusní britské SUV natáhnout a navíc přidat balistickou ochranu. Cullinan od úpravce Klassen je delší o 350 milimetrů, přičemž protažení se děje přidáním materiálu mezi přední a zadní dveře.

S tímto úkonem pak samozřejmě souvisí také nutná modifikace kabeláže, přívodu paliva nebo výfukového systému.

Další podstatnou novinku představuje instalace "brnění". Zvýšená ochrana je přitom zlepšena v rámci celého vozu, tedy nejen karoserie, ale také oken a podlahy. Úpravce výslovně zmiňuje normy EN 1063 a BR6. Auto je tak připraveno odolat střelbě z automatických zbraní až do ráže 7,62x51 mm, zvládne také ochránit posádku při výbuchu dvou ručních granátů DM51 současně.

Ruku v ruce s opancéřováním jdou úpravy podvozku, který musí snést výrazně těžší karoserii, brzd a použití odolných pneumatik. O pohon se stále stará dvěma turbodmychadly přeplňovaný 6,75litrový dvanáctiválec, který je naladěný na 441 kW a 900 N.m.

Uvnitř samozřejmě uživatel nalezne prvotřídní luxus, takový, jaký se od vozu značky Rolls-Royce očekává. Zajímavostí je nová zadní lavice s možností proměny na lůžko a zmínit lze také specifický únikový systém.

A cena? Na stránkách firmy Klassen najdeme formulku "na vyžádání", v německé inzerci ovšem úpravce nabízí jeden exemplář za 1.249.500 eur, což je v přepočtu asi 32 milionů korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme