Jeep Avenger a Grand Cherokee - David a Goliáš

Komerční prezentace
Diskuze (0)

Legendární americký výrobce SUV a terénních vozů expanduje. Jeho nabídka je nyní skutečně široká a na obou jejích koncích stojí velmi zajímavá auta. Jeep Grand Cherokee a Jeep Avenger dělí tři čtvrtě metru a spojuje pravá DNA značky Jeep.

Jeep Avenger

Nejmenší model Jeepu je pravým městským švihákem. Čtyřmetrový crossover se právě v jeho ulicích cítí jako ryba ve vodě. Rozhodně se ale neztratí ani tam, kde se nejezdí padesátkou. Je to prostě Jeep se vším všudy. Jeho zvýšený podvozek oceníte při parkování u obrubníku i na výletech do přírody.

Nejmenšímu modelu značky Jeep ale patří i řada prvenství. V první řadě je to první vůz americké značky, který se pyšní titulem Evropské auto roku. Jako první byl také uveden jako čistý elektromobil. Verze se spalovacím motorem byla představena později. Na některých trzích však bude nabízen jen jako elektromobil.

Spalovací verzi pohání zážehová přeplňovaná dvanáctistovka schopná poskytovat až 100 koní. To z malého crossoveru dělá velmi mrštné a zároveň úsporné auto. Naopak elektrický Avenger je sice dražším ale ještě živějším vozem. Elektromotor o výkonu 156 koní disponuje velkým kroutícím momentem, který je dostupný takřka od nulových otáček. Síly má na rozdávání a své uživatele neomezuje ani dojezdem. Baterie o kapacitě 54 kWh umožňuje atakovat 400 kilometrů na jedno nabití.

Jeep Grand Cherokee

Na druhé straně nabídky Jeepu najdete legendu. 4,75 metru dlouhé luxusní SUV je tou pravou Amerikou ve spreji. Vyrábí se již od roku 1992 a stávající pátá generace se prodává od roku 2021. Nabízí všechno, co si od dobrodružného rodinného auta můžete přát. Posádku zahrne luxusem i prostorem a pojme až sedm pasažérů. Řidiči navíc nabídne něco, co se už dnes nevidí. Požitek z opravdového kusu železa pod kapotou. Ten kus může mít až osm válců a 5,7 litru objemu. Samozřejmostí je pohon všech kol a automatická převodovka. 

Kdo dává přednost střídmějším vozům, toho jistě uspokojí alternativa v podobě plug-in hybridu. Proti osmiválci jde o pohon jako z jiného světa. Kombinuje přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr s elektromotorem. Rozhodně nejde o žádného loudu. Vždyť poskytuje kombinovaný výkon 380 koní. Baterie o kapacitě 17 kWh mu navíc umožní ujet až 40 kilometrů čistě na elektřinu. Tento Goliáš tak musí uspokojit skutečně každého.

Komerční prezentace
Diskuze (0)

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly