Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep chce vyrábět 250.000 nových Cherokee ročně

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (26)
Při svém odhalení nový Cherokee dokonale šokoval veřejnost originálním vzhledem svých předních partií. Přes smíšené reakce na jeho design očekává automobilka výrazné zvýšení produkce v domovském výrobním závodě v Toledu v Ohiu.

Začátkem letošního roku byla oznámena spolupráce koncernu Fiat s čínskou společností Guangzhou Automobile Group na výrobě nejmenovaného modelu značky Jeep přímo v Číně. Nyní jsou zde nové informace o zvyšování produkce značky Jeep i na severoamerické půdě, které přinesl Detroit Free Press.

Podle sdělení prezidenta odborů z výrobního závodu automobilky Jeep v Toledu plánuje Chrysler roční produkci nové generace Cherokee okolo 250 000 vozů ročně. S ohledem na kontroverzní design vozu a skutečnost, že předchozí generace, nabízena na severoamerickém trhu pod jménem Liberty, stejného počtu dosáhla za tři roky, působí toto tvrzení velmi odvážně.

Jeep očekává, že k uskutečnění ambiciózního plánu přispěje návrat tradičního jména Cherokee ve spojení s netradičním vzhledem na severoamerický trh a zároveň počítá se zvýšením zájmu o tento model na čínském, ruském a dalších rozvíjejících se trzích. Lomená maska chladiče s dělenými světlomety, která je trnem v oku konzervativním příznivcům Jeepu má spolu s hospodárnými pohonnými jednotkami a schopnostmi v terénu přilákat nové zákazníky nejen v Asii.

Kromě nového Jeepu Cherokee bude v Toledu i nadále vyráběn Wrangler, u nějž se počítá s roční produkci okolo 220 000 vozů všech verzí. V souvislosti s tímto odhadem letošní produkce Jeep přijal již 200 nových zaměstnanců a spuštění výroby nového Cherokee má stát za vytvoření 1105 nových pracovních míst v Toledu v Ohiu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (26)
Avatar - CHerokee
23. 3. 2013 18:21
Re: Klasický Fiat
Bohužel. Je to hrzné. Snad to není finální podoba..
23. 3. 2013 15:07
VYROBA / PREDAJ
nieje problem vyrobit, ale predat... vsetci sa zastrajaju ako chcu rast s vyrobou...no len kto to kupi???
23. 3. 2013 15:07
VYROBA / PREDAJ
nieje problem vyrobit, ale predat... vsetci sa zastrajaju ako chcu rast s vyrobou...no len kto to kupi???????
23. 3. 2013 10:02
Re: Za 50.000 €
Je naoblené ako žubrienka. Páni dizajnéri a hlavne menežment majú schizofréniu. Hranaté, kockaté a potom, bum-bác, toto!!!
22. 3. 2013 21:08
Re: Nejhnusnější auto roku
nevím jestli je cherokee nejhnusnější, ale mě se teda ta maska vůbec nelíbí ;-\ starší modely se mi líbily snad všechny, ale tohle je opravdu otřesné :-O