Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Cherokee: Výroba v Číně po boku Fiatu Viaggio

Jan Mička
Diskuze (18)
Silná pozice na čínském trhu je klíčem k úspěchu. Koncernu Fiat se zde zatím moc nedaří, proto zkouší prorazit s novým Jeepem Cherokee.

Expanze evropských automobilek do Číny je zcela pochopitelný jev. Kdo je zde úspěšný, může se těšit na lichotivá prodejní čísla a pořádný balík peněz. Koncernu Fiat se však na východě prozatím moc nedaří, což by mohl změnit zdejší start výroby Jeepu Cherokee. Informaci přinesl server Bloomberg.com.

Což o to, prostory k výrobě kontroverzního SUV jsou. Fiat totiž společně s GAC Group vlastní v čínské provincii Hunan továrnu, ve které se prozatím vyrábí pouze sedan Viaggio. V současnosti běží provoz pouze na 25% možné kapacity, proto je vcelku zbytečné stavět nové zařízení speciálně pro Cherokee. Výroba by měla naběhnout v roce 2015, každý měsíc navíc však může být pro Fiat kritický. Objem prodejů koncernů GM a VW je totiž na zdejším trhu patnáctinásobný a volný prostor se díky tomu nebezpečně rychle zaplňuje.

Jan Mička
Diskuze (18)
1. 11. 2013 21:15
Re: dejte to pryč je mi z toho auta blivno
podotýkam že nemeckej prevodovky ZF. Ani veľký cherokee to nemá s tou prevodovkou (8st) ľahké a mnoho kusov má problémy s trhaním či neustálym hľadaním vhodnej rýchlosti - sám som to zažil na jednom kuse s V6 motorom. V8 vraj také problémy nemajú, vyzerá to na to, že 8 válec tej prevodovke svedčí viac.
:-) Neviem či nieje 8 stupňov už trošku veľa, jazdil som na BMW 3 s touto prevodovkou a tiež to tam neustále radí až to nieje dôstojné na takéto auto. osobne si myslím že dobrá 6st. prevodovka je ideál.
Avatar - Barrichello
31. 10. 2013 12:01
Re: dejte to pryč je mi z toho auta blivno
mimo tohle cherokee čéče nějak ne, Grandčíro je furt krabice ikdyž zaobelná a Wrangler to samý, patrito v podstatě taky, navíc ten má spolu s compassem brzy skončit...
Avatar - Jaros71
31. 10. 2013 11:15
Re: dejte to pryč je mi z toho auta blivno
Ale jo..mají taky něco do sebe.. >:D
Ale přeci jen se design posunul někam jinam..
U Jeepu zvláště.. :-)
Avatar - Barrichello
31. 10. 2013 10:57
Re: dejte to pryč je mi z toho auta blivno
Krabice sou věčné >:D
Avatar - Sumi2000
31. 10. 2013 10:50
Re: dejte to pryč je mi z toho auta blivno
:yes:
Krabice už jsou minulostí..!
Za mne je nový Jeep fajn. :-)