Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Cherokee má stále problémy s devítistupňovým automatem

David Bureš
Diskuze (16)
Dlouho odkládaná od Jeepu se stále neprodává. Prodej začne, až automobilka bude zcela spokojena s kvalitou auta.

Jeep opět posunul zahájení prodeje nové generace SUV Cherokee. Automobil se měl v USA začít prodávat před koncem třetího čtvrtletí letošního roku. K prodejcům ale nový Cherokee zatím nedorazil.

Na vině je problémový vývoj devítistupňové automatické převodovky. Dřívější zprávy hovoří o problémech převodovky se zařazením nejvyšších dvou stupňů a přeskakováním stupňů, ke kterým je navržena. Tyto potíže mají být vyřešeny aktualizací softwaru převodovky.

Server Detroit News citoval Gualberta Ranieriho, viceprezidenta pro komunikaci v Chrysler Group, který tvrdí, že automobilka je v závěrečné fázi schvalování aktualizované kalibrace hnacího ústrojí.

Prodejci se nového Cherokee nedočkají do té doby, než vedení Jeepu nebude zcela spokojeno s výsledkem úprav. Výrobce totiž chce splnit očekávání zákazníků ohledně výkonu, kultivovanosti a kvality auta.

Jakmile bude kalibrace potvrzena, bude Jeep podle Ranieriho schopen během krátké doby aktualizovat software u již vyrobených vozů a převézt je k dealerům. Výroba nového Cherokee byla zahájena 24. června, od té doby bylo vyrobeno přes 12.000 aut. Jeep už dokonce snižoval výrobu vozu.

Cherokee se podle plánů značky má stát důležitým modelem, Jeep chce ročně vyrábět až 250.000 kusů tohoto SUV. Už teď je jisté, že Cherokee bude muset o zákazníky tvrdě bojovat. Je samozřejmě chvályhodné, že Jeep chce vyřešit chyby auta, než se začne prodávat, na druhou stranu mnohé zákazníky může odsouvání zahájení prodeje odradit.

Nová generace Cherokee byla představena na dubnovém newyorském autosalonu. Jeep nejprve odsunul zahájení sériové výroby auta, poté několikrát posunul zahájení prodeje. V Evropě se nový Cherokee má poprvé objevit v listopadu, jako první se jej dočkají ve Španělsku. V Česku se první kousky vozu objeví během druhého čtvrtletí roku 2014.

David Bureš
Diskuze (16)
Avatar - Jaros71
13. 10. 2013 10:32
Re: jestli není dizajn ten největší problém,
Souhlas..konečně nějaký nápad a Jeep 21.století.. :yes:
Avatar - flyboyeda
13. 10. 2013 09:32
Re: Prvni veta v clanku
každý člověk někdy ve větě udělá chybu, setkáváme se s tím dnes a deně, chybovat je lidské,

já když uvidím větu kde je nějaká chyba hlavu si z toho nedělám, já totiž řeším smysl věty a co tím chce člověk říct

Přišel jsem na to , že existují i lidé, kteří význam vět neřeší a hledají jenom chyby ve větách, takových lidí je mi líto, patrně to budou nedocenění vysokoškoláci , kteří si tím kompenzují to , že umí napsat větu bez chyby ,ale trh je za to finančně neodměňuje
13. 10. 2013 09:22
Prvni veta v clanku
..moc cestiny nepobrala :))
Avatar - flyboyeda
13. 10. 2013 09:05
Re: jestli není dizajn ten největší problém,
na prodejní čísla tohoto indiána jsem zvědavej, samozřejmě budou skreslený, protože první kdo je koupí budou autosalóny a né koncoví zákazníci, takže první zveřejněná čísla o prodejích budou stejně irelevantní
Avatar - flyboyeda
13. 10. 2013 09:00
Re: je smutne
to jo no , třeba když byl top Gear v Americe, jeremy jel v Corvettě, James v CTS, a Hamond si Chalengera musel koupit, protože jim ho dodge nechtěl půjčit