Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wrangler Arctic: Na ranč s kulichem

Jakub Sochor
Diskuze (3)
Legendární výrobce si pro Frankfurt připravil zimní edici ikonického modelu Wrangler.

V návaznosti na úspěch minulých speciálních sérií Wrangleru (jmenujme například verzi Lineup) se výrobce rozhodl zahalit svůj populární produkt do zimního hávu. Model odpovídajícího označení Arctic je založen na provedení Sahara a k dispozici je v barvách Winter Chill, Bright Silver a Bright White.

Chlad zavál i do kabiny. Sedadla jsou čalouněna tmavou látkou Tectronic s kontrastním oranžovým prošíváním (které lze nalézt i na víku konzole a opěrkách hlavy). Ta přední jsou vybavena vyhříváním a logem Arctic na přední straně. Zmíněný oranžový barevný odstín se opakuje v případě dveřních a nákladních sítí, madla a další prvky přístrojové desky jsou pak vyvedena v polárním bílém odstínu.

Pro úpravu karoserie lze volit balíček, obsahující pneumatiky Rubicon, se kterými jdou kombinovat černá 17palcová kola.

Pohon zajišťuje šestiválcový benzinový agregát Pentastar. Motor o objemu 3,6 l disponuje výkonem 284 k (209 kW), točivým momentem 347 Nm, splňuje emisní normu Euro 5 a bude pro něj vyhrazena pětistupňová automatická převodovka. V porovnání s předchozím šestiválcovým motorem o objemu 3,8 l se konstruktérům podařilo o 42 % zvýšit výkon, o 10 % točivý moment a až o 5 % snížit spotřebu v kombinovaném cyklu. Dodejme, že agregát Pentastar byl v americkém motoristickém médiu Ward zařazen do seznamu deseti nejlepších motorů.

Druhou pohonnou jednotkou v nabídce je turbodiesel 2,8 l. Ten bude k mání se šestistupňovou manuální a pětistupňovou automatickou převodovkou.

Prodej edice Arctic bude v Evropě zahájen v prvním čtvrtletí příštího roku.

Jakub Sochor
Diskuze (3)
Avatar - tomtoylc
16. 9. 2011 18:37
Re: artic ?
no jo ... musím uznať že naozaj pekný designe modrá čierna ...to k sebe pasuje len to tak mať na toyote >:D
Avatar - gld
16. 9. 2011 15:01
Re: artic ?
Však to nie je polárny špeciál, len milá edícia v spojení s nadchádzajúcou zimou. Modrá metla v kombe s rubicon kolesami vyzerá super a vyhrievanie sedadiel tiež poteší.
Avatar - tomtoylc
16. 9. 2011 10:26
artic ?
design pekný ale čo má verzia artic od obyčajného rubiconu viac okrem tých emblemov a detailov ... ja by povedal že nič ... napr. u toyoty slovo artic znamená niečo trošku iné :-)