Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wrangler Unlimited Polar: Klidně i na Antarktidu

Jan Mička
Diskuze (4)
Fanoušci nejdrsnějších offroadů mohou jásat. Jeep totiž ve Frankfurtu představí limitovanou edici Polar modelu Wrangler Unlimited.

Na dobrém autě se výraznější změny provádějí velmi těžko, proto se Jeep omezil pouze na estetické úpravy. Wrangler Polar nese atraktivní modrý lak karoserie a stojí na 18“ litých kolech. Nechybí ani řada originálního příslušenství Mopar. Nakonec, proč ne? Hezky vypadající offroad udělá kolikrát víc parády, než naleštěné SUV. Vyznačení zeměpisné šířky a délky na plaketách Polar není samoúčelné. Pod těmito souřadnicemi totiž najdete ruskou výzkumnou stanici Vostok, která se nachází ve Východní Antarktidě.

Řádně vyšperkován byl i interiér. Najdeme zde atraktivní kožené vyhřívané sedačky s vyšitými logy limitované série, kůží potažený multifunkční volant a bílé obložení. Ve standardu je tempomat, automatická klimatizace a multimediální systém Uconnect se 40 GB pevným diskem, USB konektivitou a DVD přehrávačem. Ve skutečnosti vypadá Wrangler Polar hodnotněji, než edice k oslavě jeho 70. výročí.

V nabídce najdeme dvojici motorů. Základ tvoří vznětový čtyřválec 2.8 CDR o výkonu 147 kW ve 3600 min-1. Jednotku je možno kombinovat jak s automatickou pětistupňovou, tak manuální šestistupňovou převodovkou. V závislosti na výběru skříně se však liší velikost a rozsah točivého momentu. Pokud se rozhodnete pro automat, budete mít k dispozici 460 N.m v rozsahu 1600 až 2600 min-1. S manuální převodovkou motor vykazuje 410 N.m v rozmezí 2600 – 3200 min-1. Zájemci o benzínový agregát mohou sáhnout po jednotce 3,6 Pentastar o výkonu 209 kW a točivém momentu 347 N.m. Šestiválec je dostupný pouze s pětistupňovým automatem.

Ceny ani dostupnost Jeepu Wrangler Unlimited Polar automobilka zatím neuvedla. Více se dozvíme po jeho představení na frankfurtské výstavě.

Jan Mička
Diskuze (4)
Avatar - Glaukos
3. 9. 2013 14:52
Re: nadhera
:yes:
Avatar - Picklenose
3. 9. 2013 13:57
Wráňa
Jednoduše dokonalé :-)
Avatar - 3_diamanty
3. 9. 2013 12:27
nadhera
v takejto podobe by prezil wrangler dalsich 20 rokov.... len nic nemenit prosim.... :yes:

proste umelecke dielo.... ;-)
Avatar - PTS
3. 9. 2013 11:20
Krasa
Až tedy na tu "lavičku" vepředu, na tu jsem si doteď nezvykl.