Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wrangler Unlimited pro výlety do skutečného terénu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Severoamerická společnost Starwood Motors stojí za proměnou Jeepu Wrangler Unlimited v extrémní off-road.

V texaském Dallasu sídlící společnost Starwood Motors se věnuje prodeji a úpravám luxusních evropských vozů a vedle toho má divizi, specializující se na značku Jeep a především modely Wrangler a Wrangler Unlimited.

Vedle sériových zástupcům této značky nabízí Starwood Motors i úpravy podle představ budoucích majitelů a ve své nabídce má řadu více či méně přestavěných Wranglerů, jejichž prostřednictvím demonstruje své schopnosti a možnosti.

K nejextrémnějším strojům v nabídce Starwood Motors, čítající v současnosti přes šedesát Jeepů, patří Wrangler Unlimited modelového roku 2015, který byl vystaven i na loňské SEMA Show v Las Vegas.

Tento konkrétní exemplář na první pohled ohromí 20-palcovými koly, která jsou obuta do 44-palcových pneumatik. V souvislosti s tímto obutím byl kompletně přepracován podvozek, který je nyní vybaven nápravami Dana 44.

Pozornosti úpravce neunikla ani karoserie Jeepu, která nese novou kapotu motoru a menší blatníky. Původní dveře byly nahrazeny novou trubkovou konstrukcí a výměny se dočkaly i nárazníky.

Součástí výbavy tohoto Wrangleru Unlimited je naviják uložený na přídí, kompletně nové LED osvětlení a nový masivní ochranný rám prostoru pro cestující, který doplňuje původní sériově dodávanou konstrukci.

Pod kapotou se žádné zásadní změny neodehrály a stále zde pracuje atmosférický vidlicový šestiválec o objemu 3,6 litru, který je spojen s pětistupňovou automatickou převodovkou.

Za změnami provedenými na podvozku a karoserii pak nezaostává ani interiér. V jeho případě došlo na nové kožené čalounění sedadel a multimediální systém Alpine s devítipalcovým displejem a navigaci Garmin.

Zájemce o tento Jeep Wrangler Unlimited z produkce Starwood Motors si musí připravit 109.888 amerických dolarů (zhruba 2.700.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)