Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeremy Clarkson otevřeně: Autonomní vozy jsou nesmysl. Co si myslí o elektromobilech?

Stanislav Kolman
Diskuze (49)
Hvězda pořadu The Grand Tour se rozpovídala o tématech, která v posledních letech značně ovlivňují automobilový průmysl. Jeremy Clarkson si nezapomněl ani rýpnout do svých kolegů.

Jeremy Clarkson je dobře známý pro svou otevřenost a fakt, že pro ostrou kritiku nechodí daleko. Společně s Richardem Hammondem a Jamesem Mayem je už roky můžete znát coby kultovní trio, které se nejprve proslavilo pořadem Top Gear a nyní pod taktovkou Amazonu tvoří sérii The Grand Tour. Redakce The Globe and Mail vyzpovídala hlavní hvězdu před startem třetí série a zeptala se třeba na autonomní vozy či elektromobily.

Nejprve se Clarkson rozhovořil o autonomních vozech, které jsou podle něj holým nesmyslem. „Je to naprosto irelevantní a nikdy se to nestane. Ještě nevymysleli robota, který by mi přinesl pantofle, jak tedy chtějí vytvořit autopilota, který mě odveze domů přes celý Londýn? Něco takového nevznikne. Ne v našem životě,“ uvedl k autonomním vozům.

Pokud byste čekali, že milovník vůně spáleného benzinu bude takto skeptický i k elektrickým vozům, pletli byste se. „Nemám s elektrickými vozy žádný problém,“ uvedl k typu pohonu, který mnozí považují za řešení budoucnosti. „Ale myslím si, že to také nebude fungovat. Většina zemí nemá kapacity potřebné k nabíjení elektrických aut každou noc. Skvělým nápadem jsou podle mě vodíkové články.“

Clarkson má farmu v anglickém Cotswoldsu a pochopitelně jej znepokojuje situace kolem brexitu. Velké Británii by rozhodně doporučil zůstat. „Nemám absolutně představu o tom, jaký dopad to může mít na automobilový průmysl. A nejhorší je, že ji nemá nikdo. Neexistuje nikdo, kdo by věděl, co tohle může způsobit.“

Hlavní hvězdě pořadu The Grand Tour je 58 let a proto přišla otázka i na to, jak dlouho chce ještě v populární show pokračovat. „Dovolte mi otázku přeformulovat: jak dlouho chci cestovat po celém světě za cizí peníze a být placený za to, co nadevše miluji? No, odpověď je jednoduchá. Tak dlouho, jak jen to bude možné a jak dlouho mi to má kolena dovolí. Jedinými negativy jsou Hammond a May, ale s tím se naučím žít,“ dodal Clarkson se svým typickým smyslem pro humor.

Stanislav Kolman
Diskuze (49)
Avatar - Jerry.Gunman
27. 2. 2019 08:29
Re: Ano už brzy ...
2 MRHA:

"... Vždyť je tak pohodlné vyjet včas, nikam se nehnat, zapnout adaptivní tempomat, aktivní udržování v pruhu a nechat se unášet po silnici.... "

Na našich silnicích?????????

Navíc aktivní tempomat a aktivní udržování v jízdním pruhu, to vše jsou jízdní asistenti, kterými jsou vybavena auta již dnes. Samořídící a plně autonomní automobil je něčím ZCELA jiným
Avatar - Jerry.Gunman
27. 2. 2019 08:24
Re: Autonomní auta
A co taky lze jiného čekat od Blue Suna než canc?
Avatar - Jerry.Gunman
27. 2. 2019 08:23
Re: Autonomní řízení
Ano ano, správně díš compadre Xylo.

A v rámci ochrany Německého národa (a čistoty jeho krve) se Němcům jevilo jako rozumnej nápad předělávat veškeré dosažitelné Židy (i židy) na kostky mejdla - a i tehdy se očekávaly (a v krátké době skutečně i BYLY DOSAŽENY) ekonomické a možná i ekologické úspory. I tehdy pro tuto revoluční změnu hovořily již utracené investice velkých firem

Soukromě OBA tyto nápady považuji za vysoce odpudivé a krajně zvrhlé
Avatar - Jerry.Gunman
27. 2. 2019 08:16
Re: Nemyslí
"Džeremy Klaksón" je celosvětově známý, velmi inteligentní, erudovaný a zkušený automobilový odborník a profesionál každým coulem, jehož názory (byť mnohdy kontroverzní) jsou "vyfutrovány" dlouholetými zkušenostmi z oblasti automotive.

Prostě pravej opak zdejší tristní figurky Hammunasakra.

Hamuno, měl by jsi se s tím smířit, přestat mu závidět a začít dělat něco užitečnějšího, než jenom neustále bezduše plácat játrama :-)
26. 2. 2019 22:36
Re: Autonomní řízení
No jestli to bude fungovat takhle ... [odkaz]