Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ještě extrémnější Ford GT? Automobilka poodhaluje novinku, kterou představí v Goodwoodu

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Automobilka se Ford rozhodla, že tento týden potěší své fanoušky hned dvakrát. Krátce po zveřejnění výkonu nového Mustangu Shelby GT totiž poodhalila i novou variantu supersportovního Fordu GT.

Festival rychlosti v Goodwoodu, který potrvá od 4. do 7. července, se stane místem premiéry hned několika zajímavých automobilů s modrým oválem ve znaku. Tím nejzajímavějším však bude nová varianta supersportovního Fordu GT, jejíž siluetu dnes automobilka poodhalila.

Zveřejněná fotografie toho sice moc neukazuje, rozhodně ale nemůžeme přehlédnout ohromné přítlačné křídlo a nasávací otvor na střeše. Mohlo by se tak jednat o novou závodní variantu, unikátní kus postavený jen pro prezentaci v Goodwoodu nebo o limitovanou sérii silničních aut, která by mohla vycházet ze závodních speciálů.

Automobilka se však omezila pouze na prohlášení, že během „zvláštní tiskové konference učiní zvláštní oznámení ohledně supersportovního Fordu GT.“ Samotnou automobilku pak bude na akci zastupovat Hermann Salenbauch, globální ředitel Ford Perfomance.

Ford GT však není jedinou zajímavostí, kterou bude automobilka v Goodwoodu prezentovat. V místní premiéře se představí i Ford Focus ST a Mustang Shelby GT500, nejvýkonnější silniční Ford, který pod svou kapotou ukrývá 5.2 litrový motor V8 s kompresorem o výkonu 760 koní. Oba vozy by se měly účastnit i tamního távodu do vrchu, ve kterém se k nim připojí i závodní speciály GT Le Mans a NASCAR Fusion.

Na akci se ale objeví i Fiesta WRC, závodní speciál Zakspeed Turbo Capri z roku 1980, Vaughn Gittin Jr. přiveze svůj driftovací speciál Mustang RTR a Ken Block ukáže svůj Hoonitruck i Escort RS Cosworth.

Doporučujeme

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme