Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jihomoravský kraj dostal nové sanitky

Jan Mička
Diskuze (3)
Záchranná služba jihomoravského kraje obměnila vozový park. Předání nových sanitek ve Vyškově se účastnil také prezident republiky Miloš Zeman.

Sedmnáct nových sanitek za 32,5 milionu korun obměnily čtvrtinu vozového parku jihomoravské záchranné služby. Pět vozidel Mercedes-Benz 319 CDI KA Sprinter získají záchranáři v Brně, čtyři v Hodoníně, a po dvou pak v Blansku, Břeclavi, Znojmě a Vyškově. Auta jsou vybavena nejmodernější technikou pro zajištění péče nemocných a raněných, kritické případy nevyjímaje. Jsou plně klimatizované, vybavené navigačním systémem a radiovou technikou s možností přenosu důležitých dat ze zdravotnických přístrojů přímo do fakultních zdravotnických zařízení z celého území jižní Moravy.

K předání vozů došlo v pátek 27. září na centrálním Masarykově náměstí ve Vyškově. Podle Milana Klusáka, ředitele jihomoravské záchranné služby, se očekává zrychlení a zkvalitnění práce zdravotníků. Samotného aktu se v rámci třídenní návštěvy Moravy zúčastnil také prezident republiky Miloš Zeman.

Vyřazeny byly sanitní vozy, které najely od 260.000 do 400.000 a více kilometrů, nebo by jejich oprava vyšla na více než 300 tisíc korun. Dokonalý technický stav vozidel je přitom velmi žádoucí. Ročně se totiž v regionu uskuteční okolo 85.000 výjezdů.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - RWD
29. 9. 2013 08:18
Re: Předání
Ano, nově nakoupené vozy jsou v provozu již 2 měsíce. V pátek se pouze do Vyškova museli uvolnit a sjet pro slavnostní předání. Jinak tyto vozy nejsou 4x4 - to je zásadní informace pro ty kdo si myslí, že se k nim sanita v zimě do vesničky dostane!!!
Avatar - pelikoš
28. 9. 2013 18:19
Re: Předání
máme prezidenta,jakého si zasloužíme.že jo soudruhu zemane :-(
Avatar - dr.biker
28. 9. 2013 18:11
Předání
To je sice hezké, že pan prezident předal ve Vyškově nové sanitky, ale celá tato akce je jen zviditelnění prezidenta při návštěvě Jihomoravského kraje, zkrátka někdo chtěl, aby celá návštěva byla slavnostnější. Nové sanitky totiž už dávno jezdí, mají už dost zásahů za sebou. Platí to alespoň pro ty dvě nové ve Vyškově.
A co je to za úvodní fotku? To rozhodně není vyfoceno na předávání sanitek na vyškovském náměstí, fotky z akce jsou zde: [odkaz]