Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Již od příštího týdne se bude jezdit po modernizovaném úseku dálnice D1

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Práce na úseku 5 nyní opravované dálnice D1 se příští týden postupně přesunou ze směru na Brno do směru na Prahu. Řidiči tak budou moci poprvé okusit povrch nového úseku.

Příští týden se budou dít na dálnici D1 velké věci, na úseku mezi 41 a 49 kilometrem se totiž bude provoz přesouvat z jedné strany dálnice na druhý. Měla by totiž konečně být hotova rekonstrukce povrchu na tomto úseku v jednom směru. V poledne 28.7. celá operace začne, a skončit by měla 31.7. ve stejnou denní dobu.

„Po dohodě se zhotovitelem se bude převádění dopravy realizovat do pozdních nočních hodin s pomocí podpůrných světel. Za ŘSD prosím všechny řidiče o trpělivost a také o to, aby přizpůsobili rychlost a svou jízdu, aby nedocházelo ke zbytečným dopravním komplikacím,“ řekl Jan Kubiš, generální ředitel ŘSD ČR.

Víme již, že nejdříve dojde ke změně provizorního značení a následující dva dny bude probíhat přemisťování provizorních betonových svodidel. Poté bude od 31.7. provoz pokračovat v režimu 2+2 jízdní pruhy na pravé části dálnice na Brno. Vše bude probíhat postupně, a tak dbejte v čase přesunu prací zvýšené opatrnosti. Kvůli provozu pouze jedním pruhem při přemisťování betonových svodidel se dají očekávat rovněž kolony.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)