Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K mání je netradiční obytňák Eldorado Starfire. Ve své době chtěl být Lincolnem mezi karavany

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli máte rádi podivná vozidla, obytňáky obzvlášť, Eldorado Starfire se vám bude líbit.

Jde totiž o opravdu neobvykle vyhlížející obytňák, jehož design kombinuje klasickou hranatou nástavbu s podivně tvarovanou, dlouhou přídí a s chromovanými prvky připomínajícími luxusní Lincoln Continental Mark VII.

Tohle vozidlo v letech 1987 až 1989 vyráběla americká společnost EMC (Eldorado Motor Corporation) na technickém základě Fordu F-350. K dispozici byly dvě verze, lišící se délkou. Kratší byla dlouhá asi 8,23 metru, delší pak 9,75 metru.

Video se připravuje ...

Na Facebooku se nedávno objevil na prodej jeden kousek v delším provedení - to je ostatně důvod, proc o nezvykle vyhlížejícím obytňáku píšeme, tak moc nás jeho vzhled v inzerátu zaujal. K mání je ale bohužel ve Spojených státech amerických.

Podle prodejce je karavan ve velice dobrém stavu a po rozsáhlém servisu, který zahrnoval také několik oprav a instalaci nových dílů. Obrovský 7,5litrový osmiválec například dostal repasovaný karburátor, vůz se chlubí novými pneumatikami, novými bateriemi a novými předními tlumiči.

Neobvyklá příď měla podtrhnout luxusní charakter Starfiru a důraz na prvotřídní kvalitu zpracování. Pravdou je, že nabízení exemplář nevypadá tuctově ani uvnitř, zaujme zejména barevným provedením čalounění. Výbava jinak zahrnuje dvouzónovou klimatizaci, kompletní kuchyni s velkou lednicí a palubní zábavní systém.

Obytňák má za sebou údajně jen 22 tisíc mil, tedy 35.406 kilometrů. Cena činí 34.950 dolarů, což je asi 783 tisíc korun.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme