Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K mání je vzácná Škoda Rapid Cabrio. Jen si ji budete muset dodělat sami

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Nepoohlížíte se po nějaké neobvyklé klasické škodovce, které byste rádi věnovali hodiny manuální práce v garáži? Jestli ano, možná by se vám mohl líbit tento Rapid Cabrio.

Jde o poměrně vzácnou verzi, kterou si v 80. letech vymyslel britský importér vozů značky Škoda. Ke spolupráci přizval společnost Ludgate Design & Development z Tonbridge v Kentu, právě u ní se z kupé stávalo kabrio.

V nabídce byly dokonce dvě verze. Varianta Standard přišla prakticky o celou střechu a zadní okna, místo toho dostala bezpečnostní oblouk spojený s rámem předního okna. A pochopitelně také plátěnou střechu.

U provedení Lux zůstaly dveře i rámy oken, zadní okna však byla podstatně zmenšena. Plátěnou střechu v tomto případě zřejmě doplňoval i hardtop. Nechyběla dodatečná výztuha.

A právě verzi Lux si budete moci koupit na automoto burze Jarní Retro Garáž, která se uskuteční 9. dubna na výstavišti v Lysé nad Labem. Videa na YouTube kanálu Zpátečka cz vysvětluje, že jde auto, u něhož byla započata renovace.

Auto bylo odstrojeno, má renovovanou karoserii, která byla vyvařena, opískována a nalakována, a udělaný motor. Zbytek si bude muset nový majitel poskládat sám, dostane k tomu prý ale všechny potřebné díly. Střecha údajně není potrhaná, přesto by si škodovka zasloužila novou.

Vůz samozřejmě pochází z Velké Británie a má pravostranné řízení. Mělo by jít o verzi 130, takže tím kompletně opraveným motorem je třináctistovka o výkonu 43 kW spojená s pětistupňovou manuální převodovkou. Škoda Rapid 130 se vyráběla v letech 1984 až 1988. Kolik v Anglii vzniklo kabrioletů, bohužel nevíme, troufáme si přesto tvrdit, že půjde o vzácné provedení. Cenu, za níž se rozdělané auto bude prodávat, zatím neznáme.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme