Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K mání je zajímavé BMW Z3 M Coupé s nízkým nájezdem a v raritní barvě

Jan Zajíc
Diskuze (0)

BMW Z3 Coupé díky netradičnímu designu patří mezi nejvýraznější bavoráky z období přelomu 20. a 21. století. Jestli patříte mezi lidi, jimž se tahle "bota" líbí, pak zbystřete.

Jeden hodně zajímavý exemplář totiž míří do evropské internetové aukce společnosti RM Sotheby’s, dražit se bude ve druhé polovině února.

Interesantní je hned z několika důvodů. Například se jedná o ostrou verzi divize M, kterou pohání 3,2litrový řadový šestiválec.

Vzhledem k roku výroby 1998 jde o motor s označením S50. Ten dává nejvyšší výkon 236 kW v 7.400 min-1 a maximální točivý moment 350 N.m v 3.250 min-1. Šestiválec je spojený s pětistupňovou manuální převodovkou, přes níž samozřejmě roztáčí zadní kola.

Za zmínku stojí také stav a nájezd. "Bota" se jako nová prodala v Itálii, její první majitel si vůz držel do roku 2002. Aktuální vlastník je v pořadí celkově pátý, přesto minimálně na fotografiích Z3 M Coupé vypadá sympaticky zachovale. Ani nájezd není kdovíjak vysoký, tachometr ukazuje méně než 87 tisíc kilometrů.

Nový majitel k autu dostane originální manuál a kompletní servisní historii.

Další zajímavostí je lak. Přestože BMW vyrobilo 6.291 kusů Z3 M Coupé, pouze 89 z nich opustilo výrobní závod s touto nepříliš obvyklou zelenou karoserií. A jen 48 se jich prodalo v Evropě. Automobilka zelený lak označovala jako Evergreen.

Vůz, který je v nabídce aukční síně, dostal navíc interiér, který s vnější podobou dokonale ladí. Zelené prvky totiž kombinuje s černými.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme