Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kalašnikov chce nabízet monstrózní cruiser. Zařadí se do prezidentské flotily?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Ruský koncern Kalašnikov Group se již dávno nespecializuje pouze na dlouhé střelné zbraně, ale má pod svými křídly značky z různých odvětví a mezi nimi i výrobce motocyklů Iž.

Kalašnikov Group v současnosti stále vyrábí pestrou paletu krátkých i dlouhých střelných zbraní, z nichž je řada evolucí AK-47 a zároveň nabízí i lovecké kulovnice a brokovnice značek Baikal.

Vedle střelných zbraní produkuje ruský koncern mimo jiné i drony, lodě a oživuje ruskou značku Iž. Ta byla aktivním výrobcem motocyklů v letech 1933 až 2008 a po druhé světové válce její stroje vycházely z konstrukcí německé značky DKW a drtivá většina motocyklů této značky byla poháněna jednoduchými dvoutakty o objemu do 350 cm3.

V současnosti Kalašnikov Group využívá značku Iž v případě motocyklů pro endura, která jsou poháněna elektromotory. Tyto stroje jsou produkovány pro armádní nasazení, pro policejní a statní útvary, ale rovněž i pro civilní trh.

Elektrická endura má u značky Iž v letošním roce doplnit velký cruiser, který byl odhalen v létě loňského roku. Tento stroj je podobně jako automobily značky Aurus součástí státního projektu Průvod (Kortěž) a jako součást své kolony jej schválil ruský prezident Vladimir Putin.

Video se připravuje ...

Nový motocykl značky Iž má být poháněn prozatím blíže nespecifikovaným plochým dvouválcem, disponujícím nejvyšším výkonem 110 kW a točivým momentem 180 N.m. Tyto hodnoty mají umožňovat stroji s celkovou délkou 2900 mm, šířkou 940 mm, výškou 1250 mm a hmotností 510 kg akceleraci z 0 na 100 km/h za 3,5 s a maximální rychlost 250 km/h.

Velký cruiser sice vznikl primárně pro doprovod vládní kolony, ale podobně jako vozy značky Aurus má zamířit i na civilní trh, zde se jeho největšími konkurenty stanou stroje amerických značek Indian a Harley-Davidson nebo italské Moto Guzzi.

Zdroj: Kalašnikov Group

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Doporučujeme

30. 3. 2019 15:28
Ruská hrůza
To vymyslel člověk bez nápadu a absolutně bez talentu. Možná umí vyrábět vzduchovky, ale toto je hnus. Buranská, nažraná, neforemná, Ruská hrůza.
Avatar - Jerry.Gunman
29. 3. 2019 15:35
Re: Kapotáž...
Scarabe: (1) nepij tolik (2) když už piješ, nepiš (3) když už píšeš, neodesílej (4) no a když už piješ, píšeš a odesíláš, tak se potom nediv, že jsi za... ... záááá císaře pánáááááá a jéééého róóóóóódinůůůůůůů :D
Avatar - Jerry.Gunman
29. 3. 2019 15:32
Cruiser Kalašnikov
Pokud by měl ten motocykl alespoň vzáleně podobný poměr cena / výkon a spolehlivost toho, co mají AK-47 nebo AK-74, tak to bude s obrovským náskokem nejlepší motocykl planety Ale mám takového nějakého tucha, že to "asi" dopadne tak, jak je v Rusku celkem častým zvykem a jak to krásně okomentoval Viktor Stěpanovič Černomyrdin :-( - My se tak snažili - a zase to dopadlo jako obvykle - Ať chceme vytvořit cokoli, vždycky z toho nakonec vyleze Komustická Strana SSSR nebo automat Kalašnikova
29. 3. 2019 14:10
Re: Kapotáž...
A na ten ošklivý západ jsi přišel jak? Ve straně jste měli nějaké ideologické školení? V Rusku se žádná nenávist k západu není. Nenávist je bohužel šířena z naší strany. Nestačilo, co jsme udělali židům, tak v podobném duchu jdeme dnes proti Rusům.
Avatar - netcar.xx
29. 3. 2019 14:07
Polovina RF
nevi, ze ze zachodu se nechlasta, ale motorku maji skoro jak Americani.