Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kamaz a Cummins budou vyvíjet elektrická užitková vozidla

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Memorandum o porozumění, které je zaměřeno na vývoj elektrifikovaných pohonných systémů pro novou řadu vozidel, podepsali zástupci automobilky Kamaz a společnosti Kamaz.

Ruský Kamaz i severoamerických Cummins v případě pohonných jednotek charakterizují především vznětové motory, ale obě společnosti se věnují i alternativním pohonným systémům.

Kamaz se mimo jiné podílí na vývoji a výrobě v loňském roce představených elektrických mikrobusů s autonomními systémy řízení a zmínit lze i dodávky elektrických autobusů KAMAZ-6282 pro dopravní společnost Mosgortrans, zajišťující hromadnou dopravu v Moskvě.

Cummins pak například v loňském roce představil plně funkční koncept tahače AEOS, jehož pohonný systém tvoří pouze elektromotor a baterie s kapacitou 140 kWh, s níž se má jeho dojezd na jedno nabití pohybovat kolem 160 km.

Memorandum o porozumění mezi společnostmi Kamaz a Cummins, které za první jmenovanou podepsal její výkonný ředitel Sergej Kogogin a za druhou Tom Linebarger, předseda představenstva a generální ředitel, je zaměřeno na vývoj elektrifikovaných pohonných systémů pro novou řadu vozidel značky Kamaz.

Cummins má podle dohody vyvíjet a dodávat elektrické pohonné systémy pro středně těžká nákladní vozidla a městské autobusy značky Kamaz. Vedle toho pak mají obě společnosti spolupracovat na vývoji hybridního pohonného ústrojí pro těžká nákladní vozidla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - praděda7
3. 11. 2018 13:20
Autore
kurňa co je? V první větě....podepsal kdo ...Kamaz sám se sebou....?